1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Şin-Bet Başkanı: "Batı Şeria'da ulusal güvenlik çökecek"
Şin-Bet Başkanı: "Batı Şeria'da ulusal güvenlik çökecek"

Şin-Bet Başkanı: "Batı Şeria'da ulusal güvenlik çökecek"

Siyonist İç İstihbarat Teşkilatı Şin-Bet (Şabak) Başkanı Ronen Bar, işgal altındaki Batı Şeria'da Filistin topraklarını gasbeden siyonistlerin Filistinlilere ve mülklerine yönelik saldırıları nedeniyle "ulusal güvenliğin çökeceği" uyarısında bulundu.

23 Ağustos 2024 Cuma 10:00A+A-

Kanal 12 televizyonunun haberine göre, Şin-Bet Başkanı Bar, Netanyahu'ya Batı Şeria'daki güvenlik durumu hakkında bir mektup gönderdi.

Bar, "Batı Şeria'da yerleşimciler tarafından işlenen suç oranlarının artması, olayların patlak vermesine ve taraflar arasında kan akmasına, böylelikle de ulusal güvenliğin çökmesine yol açacaktır." ifadelerini kullandı.

Ana muhalefet lideri ve eski Başbakan Yair Lapid, Bar'ın Netanyahu'ya gönderdiği mektubuyla alakalı olarak, "yaklaşan felakete dair son uyarı" değerlendirmesinde bulundu.

Lapid, "Felaketlerin hükümeti, ulusal güvenliğin çöküşü konusunda uyarıldı. Bunu bilmediğimizi iddia edemez." yorumunu yaptı.

Siyonist askeri yetkililer, 18 Ağustos'ta, Batı Şeria'da polisin kontrolündeki bölgelerde Filistin topraklarını gasbeden siyonistlerin Filistinlilere yönelik şiddetinin arttığı uyarısında bulundu.

İsrail'de polis gücü, Ulusal Güvenlik Bakanı aşırı sağcı Itamar Ben-Gvir'in idaresinde bulunuyor. 

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de 7 Ekim 2023'ten bu yana işgal askerleri ile Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin saldırılarında 640 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırı başlattığı 7 Ekim 2023'ten bu yana, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarda artış yaşanıyor.

HABERE YORUM KAT