“Zaman Yönetimi ve Kitap okumak”

Özgür-Der liseli kızlara yönelik düzenlenen seminerlerden sonuncusu Özgür Çocuk Kulübü’nde gerçekleştirildi.

Seminerin konusu “Zaman Yönetimi ve Kitap okumak”tı.

Liseli gençlere yönelik yapılan“Zaman Yönetimi ve Kitap okumak” konulu semineri, Melike Belkıs Türkmen ve Sena Çiftçi sundu. İlk olarak sunuma Sena Çiftçi başladı. Günümüz Müslüman gençleri tarafından zamanın israf edildiğini söyleyerek bu durumun düzeltilmesi için hepimizin çaba göstermesi gerektiğini belirtti. Zamanımızı boşa harcamamızın sadece bizi değil tüm Müslüman toplumu olumsuz yönde etkilediğini düşünen Sena Çiftçi bu durumun Müslüman gençlerin sorumlu oldukları tebliğ görevini tamamen aksattığına dikkat çekti.. “Bu durumun düzeltilmesi için neler yapabiliriz?” sorusunu sorarak bunun cevabı için sözü Melike Belkıs Türkmen’e bıraktı.

Türkmen ilk olarak Müslüman genç toplumun zamanın önemi konusunda çok bilinçsiz olduğunu ve bu bilinçsizliğin başta gençlerin bilgi edinmeleri ve kendilerini geliştirmeleri konusunda olumsuz etkileri olduğunu ifade ederek zamanın önemini vurguladı. “Peki, zaman bizim için bu kadar değerliyken biz zamanımızı neye harcıyoruz?” sorusunu sordu ve hazırladığı slayt eşliğinde cevapladı.

Ölümün bizlere olan yakınlığını hatırlatıp istatistiklerden de yararlanarak Türkiye’de bir kişinin ortalama olarak vaktinin çoğunu kendi aleyhine kullandığını açıkladı. Bize bitmeyecek kadar uzun gelen ömrümüzün kısalığını Rabbimizin, İsra suresinin  “Sizi çağıracağı gün, O’na övgüyle icabet edecek ve (Dünyada) pek az bir süre kaldığınızı sanacaksınız.” ayetiyle belirtti. Allah katında bu kadar kısa olan süreyi nerelere harcadığımızı anlattı. Bir insan günde yaklaşık 4 saat televizyon izlerken günün her saniyesinde telefonunu aklının bir köşesinde bulundurduğuna Avrupa’da %21 olan kitap okuma oranını ülkemizde binde 1 olduğuna dikkat çekti. Daha sonra bir video izleterek televizyon bağımlılığının insanı körleştirdiğine ve yalnızlaştırdığına değindi.

“Zaman tükeniyor, ondan kâr elde etmeyi düşünmüyoruz. Zamandan en büyük kâr etmek ise onu Allah’a satmaktır. Sanki binlerce sene ömrümüz olacakmış gibi gaflete kapılıyoruz. Çünkü hissiyatımız nefis ve şeytanın telkinine uyarak hep zamanın çok diye bizi aldatıyor.” diyerek Rabbimizin rızasından bizi uzaklaştıracak işlerle meşgul olduğumuzu ifade etti.

 Seminer katılımcıların soru ve katkılarıyla son buldu.

Haber: Berivan Ceyhan,  Elif Süreyya Çavdari

Etkinlik-Eylem Haberleri

Diyarbakır Özgür-Der Gençlik Çalışmaları başladı
Ali Emre: “Gazze’nin bize değil, bizim Gazze’ye ihtiyacımız var”
Saraçhane'de eller Gazze için semaya kalktı: Lübnan halkının yanındayız!
Özgür-Der Gazze’de yemek ve temiz su dağıtımını sürdürüyor
Muşlu Müslümanlardan "Seccadeni Al Gel" etkinliği