Yüksekova’da Gazze’ye destek için eylemi

Yüksekova Sivil Toplum Kuruluşları Dayanışma Platformu, Gazze’ye destek için düzenledikleri basın açıklamasında İsrail’e karşı boykot ve direniş çağrısında bulundu.

Yüksekova Sivil Toplum Kuruluşları Dayanışma Platformu, Gazze’de devam eden saldırılara dikkat çekmek ve Filistin halkına destek vermek amacıyla 15 Temmuz Şehitler Parkı’nda bir basın açıklaması düzenledi. Açıklamaya sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, vatandaşlar ve çeşitli kesimlerden birçok kişi katıldı. Filistin’e uygulanan zulmün kınandığı etkinlikte, İsrail’in saldırgan politikalarına karşı uluslararası toplumu ve İslam dünyasını harekete geçmeye çağıran mesajlar verildi.

Basın metnini okuyan öğretmen İslam Özocak, açıklamasında İsrail’in kurulduğu tarihten bu yana Filistin topraklarını işgal ettiğini ve bu işgalin bir soykırıma dönüştüğünü ifade etti. Özocak, Filistin halkının yaşadığı zulme karşı dünyanın büyük bir kısmının sessiz kaldığını belirterek, “Bugün, dünyanın gözü önünde eşine az rastlanır bir şekilde halkı yok edilen, vatanları gasp edilen Filistinli kardeşlerimize destek olmak üzere bir araya geldik. Peygamber Efendimiz’in (sav) ‘Müslümanlar bir beden gibidir, bir uzuv acı çektiğinde diğer uzuvlar da acı çeker’ hadisini hatırlatarak, bu zulme karşı sesimizi yükseltmek zorundayız” dedi.

Açıklamada, İsrail’in 1897’de temeli atılan Siyonist ideolojinin bir parçası olarak sistematik bir işgal ve soykırım politikası yürüttüğü vurgulandı. Özocak, 1917 Balfur Deklarasyonu ile başlayan bu sürecin, 1948 yılında İsrail’in kurulmasıyla birlikte Filistin topraklarının büyük bölümünün gasp edilmesine dönüştüğünü belirtti. “Yahudiler, İsrail’in kuruluş sürecinde Filistin topraklarının %5,6’sına sahipken, BM tarafından 1948 yılında Filistin topraklarının %56’sı Siyonist çeteye verilmiştir” ifadeleriyle İsrail’in bugünkü saldırganlığının kökenlerine işaret etti.

Açıklamanın devamında, İsrail’in saldırılarına karşı uluslararası toplumun yeterince etkili tepki vermemesi de eleştirildi. BM, AB ve diğer uluslararası örgütlerin İsrail’i koruma altına aldığı belirtilerek, İsrail’e yönelik gerçek yaptırımların uygulanmadığına dikkat çekildi. “İslam ülkeleri bir birlik oluşturmadığı sürece bu zulüm devam edecek” diyen Özocak, İslam ülkelerinin Filistin halkına karşı duyarsız kaldığını ve güçlü bir tepki ortaya koymadığını ifade etti.

Basın açıklamasında ayrıca Türkiye’ye yönelik çağrılara da yer verildi. Türkiye’nin, İsrail ile ilişkilerini gözden geçirmesi gerektiği belirtilerek, İsrail’in bir devlet değil, terör örgütü olarak tanımlanması gerektiği vurgulandı. Özocak, boykot çağrısında da bulunarak, “Rasulullah Hayber’de Yahudilerin ekonomik kaynaklarını keserek zulme engel olmuştur. Bizler de Siyonist rejimin ekonomik kaynaklarını keserek aynı mücadeleyi sürdürmeliyiz” dedi. Özellikle İsrail menşeli ürünlerin alınmaması gerektiği vurgulandı ve boykotun bir direniş stratejisi olarak benimsenmesi gerektiği ifade edildi.

Son olarak, Filistin halkının direnişi ve özellikle Hamas’ın mücadelesi desteklenerek, “Dirensek de öldürüyorlar, direnmesek de; biz direnmeyi seçtik” sözleriyle Filistin’in  direniş hakkına sahip olduğu vurgulandı. Basın açıklaması, İsrail’e karşı topyekûn bir mücadele çağrısıyla sona erdi. Katılımcılar, açıklamanın ardından Filistin’e destek mesajları vererek park alanından ayrıldılar.

Kaynak: YüksekovaHaber

Etkinlik-Eylem Haberleri

Aksa Tufanı'nın yıldönümünde on binlerce Diyarbakırlı Gazze'ye desteğini haykırdı
Amasya’da birinci yılında Aksa Tufanı selamlandı!
Bartın’dan Aksa Tufanı’na selam…
Bitlis’te Gazze’ye destek eylemi
Konya’da soykırıma isyan!