Dünya, 26 yaşındaki Eyhem Ahmed ve arkadaşlarını, piyano eşliğinde söyledikleri marşlarla tanıdı. Anadolu Ajansı, şu ana kadar 100 kişinin öldüğü Yermuk Kampı'nda, müzikle hayata tutunan gençleri buldu ve hikayelerini dinledi.
Müzisyenlerden 26 yaşındaki Eyhem Ahmed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yermuk kampının kuşatılmasından sonra bazı müzisyen arkadaşlarıyla "Yermuk Gençler Grubu"nu kurduklarını belirtti. Ahmed, "Müzik sesini, kurşun sesine tercih ediyoruz. Sesimizi müzik yoluyla dünyaya duyurmaya çalışıyoruz" dedi.
Amaçlarının bombardıman ve hava saldırısına maruz kalan bölgelerde müzik çalarak uluslararası kamuoyunun dikkatini bölgeye çekmek olduğunu vurgulayan Ahmed, piyano ve diğer müzik aletlerini ise derme çatma oluşturulan seyyar el arabasıyla çatışma bölgelerine taşıdıklarını kaydetti.
Ahmed, "Hiç bir siyasi gruba bağlı değiliz. Hiç kimseden de maddi beklenti içinde olmadık. Amacımız, abluka altındaki bölgelerden kuşatmanın kaldırılması" diye konuştu.
Görme engelli baba Ahmed Ahmed ise kuşatma altında tutulan ve insanların açlıkla imtihan edildiğini söylediği Yermuk kampında müzik icra ettiklerini anlattı.
Müziğin evrensel bir kavram olduğunu ve hiç bir çeviriye ihtiyaç duyulmadan ve hiç bir engele takılmadan doğrudan ruha hitap ettiğini dile getiren Ahmed, şöyle konuştu:
"Kuşatma nedeniyle kampta şimdiye kadar açlıktan hayatını kaybeden 100 kişi sadece bir sayı değil. Biz kampa neşe ve huzurun gelmesini, ülkede barışın tekrar hakim olmasını temenni ediyoruz."
Bir oğlunun rejim güçleri tarafından tutuklandığını belirten Ahmed, oğlu ve beraberindeki diğer tutukların serbest bırakılmasını istedi.
AA