Al Jazeera kaynakları, 2015’te Yemen’de darbe gerçekleştiren İran destekli Şii Husilerle ülkenin devrik lideri Ali Abdullah Salih’e yakın grupları temsil eden heyetlerin başkent Sana’dan henüz ayrılmadığını söyledi. Alman Haber Ajansına konuşan Yemenli bir kaynak, iki tarafın heyetlerinin Pazar günü Kuveyt’e ulaşması gerektiğini ancak ‘Husilerin karşı taraf ateşkese uyana ve tüm çatışmalar durana kadar Kuveyt’e gitmemeye karar verdiğini’ söyledi.
9 Nisan 2016'da Yemen'de ateşkes yürürlüğe girmişti. Ancak kırılgan ateşkes anlaşmasına rağmen çatışmalar bazı bölgelerde devam etti.
BM Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild Şeyh Ahmet, Yemen’de ateşkese rağmen ihlallerin sürmesi nedeniyle üzgün olduğunu ancak mevcut ateşkesin müzakerelerin başlaması için yeterli olduğunu vurgulamıştı.
Yemen’de İran destekli Şii Husiler ile devrik lider Ali Abdullah Salih yanlısı güçlerin darbe gerçekleştirmesinin ardından Suudi Arabistan Mart 2015’te bu güçlere karşı askeri bir operasyon başlatmıştı. Riyad Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı güçlere hem havadan hem karadan askeri destek verdi. Sana’yı ele geçiren Husilere de havadan, karadan ve denizden ambargo uyguladı.
Yemen'deki ihtilafı tarafların arasında bir uzlaşıya varmak için Haziran 2015'te Cenevre'de müzakereler yürütülmüştü. Ancak BM'nin Husilerin Sana kenti başta olmak üzere silah zoruyla ele geçirdikleri şehirlerden çekilmesini öngören 2216 sayılı kararına dayalı müzakereler sonuçsuz kalmıştı.