Vuslat Dergisinin Eylül Sayısı Çıktı

Vuslat Dergisi “Kur’an Kıssaları Ne Masal, Ne Öykü Öğüt Mesaj Hakikat” dosyasıyla Kur’an Kıssalarını inceliyor.

 

Aylık yayımlanan Vuslat, 135 sayısıyla okuyucuna merhaba dedi.      

Basın bülteni:    

Kur’an Kıssaları Nedir?

Kıssa: bir olayı anlatma veya bir haberi nakletme anlamına geliyor. Kur’an’da insanları uyarmak, gerçekleri daha iyi kavramalarını sağlamak için bu yol izlenilmiş bu bağlamda geçmiş toplumların ya da peygamberlerin kıssaları anlatılmıştır.

Kur’an Kısaları Hak ve Hakikat

Kur’an’ın önemli bir bölümü kıssalardan oluşmakta. Allah, önceki peygamberlerin başından geçenleri, peygamberlik görevini yerine getirirken karşılaştıkları sorunları kıssalar yoluyla anlatarak, Peygamber (s.a.s.) ve mü’minlerin kalplerine güç ve güven vermeyi, üzüntüden uzaklaşmalarını sağlamayı ve onları teselli etmeyi, böylece ümitsizliğe ve zaafa düşmelerini engellemeyi amaçlamıştır. Kur’an, sırf anlatım güzelliği olsun diye hayali olaylar anlatmaz. Ya da konuyu süslemek için sanatsal yakıştırmalarla uğraşmaz. Kur’an kıssalarında hayatın ve varlığın realitesi vardır. Okuyucu bu kıssalarda çok açık somutlukla karşılaşır.

Kıssalar Tevhid ve Şirk Mücadelesinin Simgesidir 

Kur’an kıssaları, onlar insanlığın tarihinden Kur’an’ın sunduğu parlak, ders verici, ibretli, hikmetli, hüzünlü sahnelerdir. Kıssalar tevhid ve şirk mücadelesinin tarihsel mesajlarıdır.  Bu sayımızda, hedefimiz Kur’an kıssalarının mahiyetine uygun olarak anlaşılmasını katkı sağlamaktır.

Dergiden Konu Başlıkları

Prof. Dr. Şehmus Demir “Kur’an Kıssaları” başlıklı makalesinde kıssaların Kur’an’da varlık nedeni ve gayesi bizlerler paylaşmakta.

Prof. Dr. Mehmet Soysaldı “Kur’an Kıssalarının Tefsirinde İsrailiyat” isimli yazısında Kur’an Kısaları’nın tefsirine israiliyat nasıl girdiğini ve bunu ayırt etmenin metodunu bizlere sunmakta.

Hüseyin Kerim Ece “Tarih Açısından Kur’an Kıssaları” araştırma yazısında bazı batılı araştırmacıların,  Kur’an kıssalarının Tevrat ve İncil’den alınmış olduğu iddialarını delilleriyle birlikte çürütmekte.

Muhammed İmamoğlu “Hz. Musa-Salih Kul Kıssası Bağlamında Ledünnî İlim” isimli titiz çalışmasında, Ledünni İlmi konusunda ki, asılsız iddiaları ayet, hadis ve âlimlerin görüşleriyle konuya açıklık getirmekte.

Abdullah Yıldız “Hz. Şuayb (a.s.): Namaz ve Adalet” yazısında Hz. Şuayb (a.s.) ve davetinin esasını hatırlatmakta.

Öte yandan, İnanç Defteri köşesinde Abdullah Dâi “Toplumsal Değişimin İlkesi” yazısında iyi ve güzel olanı, toplumda yaşanır hâle getirmek gerekiyor vurgusunu yapmakta. 

Dergi hakkında detaylı bilgi için: 0216 612 78 22 

 

Haber Haberleri

Suriye yeni bir hikayeye başlarken bize düşen sorumlulukların farkında olmalıyız!
Sistematik bir katliamı "Bahane" olarak görme hezeyanı
Türkiye’deki Suriyeli muhacirler Halep’e dönmeye başladı
Şeyho Duman vefat etti
BM temsilcisine Hamas protestosu