Vuslat Dergisi Ocak Sayısı Çıktı

Vuslat Dergisi, 2013 yılının ilk sayısında İslam dünyasının meselelerini dergi sayfalarına taşıyor.

Suriye de son durum nedir?... Modernizmin Gazze ile imtihan…  Çeçenistan Rusya’nın işgali altında inliyor… Arakan İslam ümmetinin unutulmuş coğrafyası… Filistin ne zaman devlet olur? İşte bütün bunlar Vuslat Dergisi Ocak sayısında…

Derginin tanıtım bülteninden:

İstikbal İslam’ındır

Rabbimizden niyazımız İslam dünyasındaki, bütün zalimlerin, zorbaların, diktatörlüklerin en kısa zamanda yer ile bir olmasıdır.  Biz biliyoruz ki şartlar ne olursa olsun mutlaka galip gelecek olan İslam’dır. Şairin dediği gibi: “Belki yarın belki yarından da yakın!”

İslam dünyası dediğimizde aklımıza; Afganistan, Çeçenistan, Filistin, Suriye, Moro, Irak, Arakan, Mısır, vs. ülkeler gelir. Bu ülkelerde yaşayan Müslümanlar yüzyıllardır zalimler tarafından yönetilmektedir. Müslümanlar neden zalimlerin gölgesinde yaşarlar? Neden hep zalimler iktidardır?  Müslümanlar neden zalimlere karşı tek bir ümmet şuuru oluşturamıyorlar? Neden yönetim mekanizmaları Müslümanların elinde değil? Bütün bunların hepsinin mutlaka kendine göre bir takım gerekçeleri vardır. Zalimlerin ayakta kalmasının en büyük nedenlerinden birisi; Müslümanların yönetimleri ve hâkimiyet havzalarını ciddi manada sorgulamamalarıdır. Sonuç olarak Müslümanların Kur’an ve Sünnet zaviyesinden hareket etmediklerini söylemek mümkündür. Bu acıdır ama bir gerçektir. Çünkü Allah (c.c.) Kur’an’da şöyle buyurmaktadır: “Şüphesiz ki bir kavim, kendini değiştirmedikçe; Allah da onları değiştirmez”

Bireysel ve Toplumsal Değişim

Öncelik bireysel bir değişim süreci geçirmek… Sonra toplumsal bir dönüşüm. Her ne kadar fotoğrafta zalimler güçlü gibi duruyorsa da iki güzellikten biri mutlaka Müslümanlarındır: Ya Şedahet Ya Zafer!

“Arap Baharı” denilen olaylarla birlikte İslam dünyasında sıcak gelişmeler yaşanmaya başladı. Biz de bu vesile ile İslam dünyasındaki toprakları ve bölge halklarını masaya yatırmayı uygun bulduk. Bazı İslam ülkeleri gündem dışında kaldı. Filistin meselesi sadece Gazze’ye indirgendi. Suriye’de Müslümanlar ne yapacak? Çeçenistan da son durum nedir?  Ve Arakan ümmetin kanayan yarası…

Dergide Yer Alan Dosya Konuları:

Muhammed İslâmoğlu, “Cihad ve Zafer” isimli makalesinde Ortadoğu’da Müslümanların başlattığı şanlı şerefli direnişe dikkat çekmekte.

Turan Kışlakçı, “Esedlerin Ülkesi: Suriye” başlıklı yazısında sizler için Suriye’nin yakın tarihini irdeliyor.

Ahmet Varol, “Filistin Ne Zaman Devlet Olur?” yazısında kendine has üslubuyla Filistin’de kazanın silah değil iman olduğunu vurgu yapmakta.

Hüseyin Kulaoğlu, “Çeçenistan, Rusya'nın İşgali Altında İnliyor!” başlığını attığı yazısında Çeçenistan’ın Rus bayrakları ve Putin’in fotoğrafının gölgesinde bir ülkeye döndüğünü hatırlatmakta.

M. Mustafa Uzun, “Modernizm’in Gazze İle İmtihanı” isimli yazısıyla Gazze’nin modern savaş makinalarına meydan okuduğunu söylüyor.

Said Demir, “Asya Pasifik (Güney Asya) ve Arakan Müslümanları” çalışmasıyla Arakan Müslümanlarına yapılan vahşeti günümüze ve gündemimize taşımakta.

Dergi hakkında detaylı bilgi için: 0 216 612 78 22 

 

Kültür Sanat Haberleri

Bilgi, inanç ve eyleme yönelik bir ömür çaba: Sezai Karakoç
Genç Birikim dergisinin Kasım 2024 sayısı çıktı
Umran dergisinin 363. sayısı çıktı!
Dava ahlakına sahip bir Müslüman: Sezai Karakoç
Genç Birikim dergisinin Ekim 2024 (268'inci) sayısı çıktı