Polis, Ulusal Seçim Konseyi (CNE) binasına yürümek isteyen göstericilere biber gazı ve plastik mermi ile müdahale etti.
Muhalefetteki Demokratik Birlik Masası (MUD) Koalisyonu'nun yaptığı açıklamada, CNE'nin görüşmeleri beş kez ertelediği ifade edilerek referandum için gereken imzaları atan ve bunların onaylanmasını isteyen kişilerin organize olduğu ve imzalarını savunacakları belirtildi.
Açıklamada, ülkenin başına dert olan krizin çözülmesi için tek barışçıl yolun referandum olduğu vurgulandı.
Muhalefet lideri Henrique Capriles, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Maduro'nun görevden alınması için referandum yapılmasının ilk etabında gerekli imzaların yasalara göre 5 günde değerlendirilmesi gerekirken, CNE'nin imzaların yüzde birini bir aydan uzun sürede değerlendirdiğini ifade etti.
Referandum için verilen mücadelenin Venezuela halkının büyük bir kısmının yaşadığı krize demokratik bir çözüm olduğuna dikkati çeken Capriles, bunun Maduro'nun görevden alınmasından fazlası olduğunu kaydetti.
Capriles, protestonun ardından CNE üyeleriyle görüştüğünü ve sonuçların 15 ila 21 Haziran'da duyurulacağını bildirdi.
Muhalefetteki MUD Koalisyonu, sadece 1 hafta içinde referandumun ilk aşaması için gereken 200 bin imzanın 9 katının toplandığı ve CNE'ye sunulduğunu geçen ay başında açıklamıştı.
Son 17 yılda sosyalist rejimle yönetilen Venezuela'da Maduro, politikaları, yüksek enflasyon ve artan şiddet olayları nedeniyle eleştiriliyor. Maduro'ya karşı 12 Şubat 2014'te patlak veren gösterilerde 43 kişi yaşamını yitirmişti.
AA