Vanda Kürt Sorunu ve Değişim Konferansı

Barış ve Kardeşlik İçin Toplumsal Mutabakat Hareketi (BAKAH) Van'da "Kürt Sorunu ve Değişim Sürecinde Türkiye" başlıklı bir konferans düzenledi.

Araştırmacı yazar Altan TAN'ın konuşmacı olarak katıldığı konferans, Van Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Mazlumder Van Şubesi Yön. Kur. Üyesi Fuat Değer'in sunuculuğunu yaptığı konferansın başlangıcında BAKAH bileşenlerinden olan Umut Işığı Derneği, İnsan-Der, Eğitim-Sen ve Memur-Sen Başkanlarının kısa sunumlarından sonra söz alan Altan TAN 'Kürt Sorunu ve Değişim Sürecinde Türkiye' konulu bir konuşma yaptı.

BAKAH (Barış ve Kardeşlik İçin Toplumsal Mutabakat Hareketi) çalışmalarının devamında, tabanı bilgilendirme ve tanıtma amaçlı düzenlenen "Kürt Sorunu ve Değişim Süreci" konulu konferansta konuşan Araştırmacı-Yazar Altan Tan, Başbakan Erdoğan'ın, Turgut Özal gibi başladığını ancak zamanla, Süleyman Demirel ve Tansu Çiller'e benzemeye çalıştığını söyledi. VATSO Konferans Salonu'nda sıcak bir ortamda gerçekleşen konferansa Belediye Başkanı Bekir Kaya, parti başkanları, kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşlarından değişik çevreler katıldı. Konferans başlamadan önce BAKAH hakkında bilgilendirme yapan hareket sözcüleri, eşitlik ve kardeşlik üzerine görüşlerini dile getirdiler.

Daha sonra kürsüye gelen Altan Tan, cumhuriyet sonrası gelişmeleri ve baskı-zor politikaları karşısında Kürtlerin takındığı başkaldırı özelliklerine değindikten sonra, rejimin ısrarla tek tip insan yetiştirme projelerinden vazgeçmediğini, ancak Kürtlerin hiçbir şekilde bu konsepte teslim olmadığını vurguladı.

Kürtlerin Müslüman olduğunu ve dolayısıyla kürt siyasetinin başındaki insanların İslam'la daha fazla barışık hale gelmelerinin zaruretine işaret eden Tan, Cemil Çiçek'in 'Nijeryalılara Türkçe öğrettik, Hakkarililere öğretemedik!' şeklindeki açıklamasının talihsiz ve maksadını aşan bir cümle olduğunu ve aslında Cemil Çiçek'e Türkçe öğretecek onlarca Ahmet Arif, Sezai Karakoç ve benzeri ediplerin olduğunu vurguladı.

Altan Tan konuşmasının devamında PKK cenazelerine yapılan ahlaksızca parçalama eyleminin başbakan tarafından sahiplenmesinin de yanlış olduğunu vurgulayarak, Asr-ı Sadette Müslümanların HZ. Hamza'nın feci bir şekilde parçalanan cesedine karşı intikam almak istediğini, ancak Allah'ın Resulü (s)'nün buna tepki göstererek, öldürülen birinin cesedine müdahale etmenin haram olduğunu söyledi.

Altan Tan, BDP seçmenlerinden büyük bir kısmının başörtülü olduğunu ve yapılan bir ankette AKP'ye oy veren başörtülü sayısı yüzde 75 iken, BDP'ye oy veren başörtülü sayısının yüzde 85'in üzerinde olduğunu ve bundan dolayı bunun göz önünde bulundurulmasının gerektiğini belirti.

Tan konuşmasının devamında, sivil toplum kuruluşlarının güçlü bir şekilde seslerini duyurmalarını ve birlikte bu savaşa dur demelerini istedi.

Haksöz-Haber / Van

Etkinlik-Eylem Haberleri

Bursa’da Gazze nöbeti devam ediyor
Çocuklar "Hayat Namazla Güzeldir" sloganlarıyla yürüdü
Aksa Tufanı ve kazanımları
Özgür-Der Üniversite Gençliği programlarına başladı!
Diyarbakır Özgür-Der Gençlik Çalışmaları başladı