Ürdünlü şehit Mahir el-Cazi'nin naaşı teslim alındı

Ürdün Dışişleri Bakanlığı, 8 Eylül'de 3 siyonistin öldüğü silahlı saldırıyı düzenleyen direnişçi Ürdün vatandaşı Mahir Ziyab el-Cazi'nin naaşının teslim alındığını duyurdu.

Ürdün resmi ajansı PETRA'da yer alan habere göre, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sufyan el-Kudat, Cazi'nin naaşının ailesine teslim edilerek ülkesinde defnedilmek üzere teslim alındığını bildirdi.

İsrail'in kontrol altında tuttuğu Kral Hüseyin (Allenby) Sınır Kapısı'nın Filistin tarafında 8 Eylül'de düzenlenen direniş saldırısı sonrası işgal güçlerince gözaltına alınan Hüseyin en-Neimat ve Muslih el-Avdat isimli 2 Ürdünlünün serbest bırakılması için de Dışişleri Bakanlığının çabalarını sürdürdüğü ifade edildi.

İşgal ordusu, 8 Eylül'de İsrail ile Ürdün arasındaki Kral Hüseyin (Allenby) Sınır Kapısı'nda düzenlenen silahlı saldırıda 3 işgalcinin öldüğünü, saldırganın ise şehit edildiğini açıklamıştı.

Ürdün İçişleri Bakanlığı, ilk belirlemelere göre olayın bireysel bir eylem olduğunu, tüm detayların netleştirilmesi için soruşturmanın devam ettiğini belirtmişti. Bakanlık, saldırıyla ilgili İsrail'de soruşturması devam eden 2 şoförün durumunun ilgili makamlarca takip edildiğini bildirmişti.

İşgal makamları, 3 siyonistin öldüğü silahlı saldırının ardından İsrail ile Ürdün arasındaki tüm kara sınır kapılarını kapatmış, Kral Hüseyin Sınır Kapısı 10 Eylül'de "eşyasız yolcular" için yeniden açılmıştı.

Ürdün Haberleri

Binlerce Ürdünlü Şehit Mahir El-Câzi'nin cenaze törenine akın etti
Ürdün'de hükümet istifa etti!
Ürdün'de Şehit Mahir'in naaşının iadesi talebiyle gösteri düzenlendi
Ürdün İhvanı'nın siyasi kolu seçimlerde galip çıktı
Ürdünlü şehidin aşireti: "Saldırı katliamların sonucudur"