Ürdün işbirlikçiliğinin bedelini ödeyecek mi?

Ürdünlü yetkililer İran füzelerinin düşürülmesindeki rolleri nedeniyle tepkiyle karşılaştı. İran İsrail'e en az 180 füze fırlatırken Ürdünlü yetkililer 'bir dizi füze ve insansız hava aracı' ele geçirdiklerini açıklamıştı.

HAKSÖZ HABER

iran Salı günü geç saatlerde İsrail'e en az 180 füze fırlatmıştı. Reuters'ın iddiasına göre saldırının öncesinde ABD makamlarını bilgilendiren İran'ın gerçekleştirdiği füze atışları hiç değilse en azından işbirlikçilerin maskelerini indirmelerini sağladı.

Middle East Eye'ın aktardığına göre işgal rejiminin orta kesimlerinde de bir dizi patlama alanı tespit edildi, ancak Siyonist rejimin askeri sansürü, politika gereği, yerel ve uluslararası medya kuruluşlarının tam olarak hedeflenen yerlerin ayrıntılarını yayınlamasını engellemeye çalışıyor. Aksi yönde iddialar da dile getirilirken düşen füzelerden bazılarının boş arazilerde bıraktığı izler görüntülendi.

Salı günü geç saatlerde bir açıklama yapan Ürdün Kamu Güvenliği Müdürlüğü ise hava savunma sistemlerinin işgal rejimine doğru giden füze ve insansız hava araçlarını engellediğini doğruladı.

Yapılan açıklamada “Ürdün Kraliyet Hava Kuvvetleri ve hava savunma sistemleri Ürdün hava sahasına giren bir dizi füze ve insansız hava aracına karşılık verdi” denildi.

Ancak bu açıklamalar, Filistinli mültecilerin en yoğun yaşadığı ülkelerden biri olan Ürdün'de pek hoş karşılanmadı.  Ürdün'ün sadece kendi hava sahasına giren füzelere müdahale etmek yerine işgal rejimine karşı gerekli adımları atması gerektiğini düşünen Ürdünlüler hükümetlerinin "işbirlikçi" tutumunu reddediyorlar.

Middle East Eye'a konuşan Ürdünlülerden bazıları "Ürdün hükümetinin kendilerini hedef almayan" füzelere karşılık vermesinin kabul edilemez olduğunu vurguladı. 

'Bu füzeler Ürdün'ü hedef almadı, peki neden onları düşürüyoruz?' - Muhammed el-Absi

Ortadoğu ve Filistin konularında analist ve yorumcu olan Lamis Andoni de ABD'den yardım alan ve Washington'la düzenli olarak işbirliği yapan Ürdün'ün müdahaleye zorlandığını ve Amerikan baskısı altında hareket ettiğini söyledi.

“Ürdün hükümeti toprakları üzerinden füzelerin ve insansız hava araçlarının geçişini egemenliğinin ihlali olarak görüyor ama aynı zamanda bir Arap ülkesini ya da İran'ı vurmak için hava sahasına giren İsrail ve Amerikan uçaklarını egemenliğinin ihlali olarak görmüyor."

Özetle Ürdün'ün Siyonist çeteye karşı elle tutulur hiçbir şey yapmaması Ürdün'ün üçte ikisini oluşturan Filistinliler başta olmak üzere tüm Müslüman kamuoyunu fazlasıyla rahatsız ediyor. Gelecek günler Filistin'i yalnızlığa terk eden işbirlikçi rejimler için neler getirecek hep birlikte göreceğiz...

Çeviri Haberleri

Baas çetesini deviren 11 günün hikayesi
Bir zalim, Filistin'in özgürlüğünün gerçek müttefiki olamaz!
Ölüm her yerdeydi: Kimyasal silah kurbanları yaşadıklarını ilk defa korkusuzca anlatabiliyor!
Suriye devrimi en çok Siyonistleri ve Sisi'yi korkuttu!
Batılı ülkeler Suriye'de esas gücün kim olduğunu sonunda kabul etti!