Üniversiteler açılsın çağrısı ne anlama geliyor?

Sosyal medya üzerinden üniversitelerin tekrardan yüz yüze eğitime geçmesini isteyenler seslerini duyurmaya çalışıyorlar.

HAKSÖZ HABER

Türkiye’de korona virüsün hastalık seyri, ilk vakanın görüldüğü ayları geçti. Ölüm oranları da daha önceki aylarda görülmeyen rakamlara ulaştı. Bu durum karşısında muhalefet önlemleri artırılması çağrısı yaptı. Hükümet de var olan planını yürürlüğe koyarak başta hafta sonu kısıtlaması olmak üzere salgın önlemlerini artırdı.

Sosyal medyada iktidar uzun bir süre sorumsuzca hareket etmekle suçlandı. Önlemlerin yetersizliği eleştirilirken hükümetin virüs konusunda şeffaflığını yitirdiği söylendi. Bir zamandır ise üniversitelerin yüz yüze eğitime geçmesi için cari hükümete çağrılar yapan ‘sosyal medya ahalisi’ #ÜniversiteYoksaOydaYok hashtagi etrafında eğitim kurumlarının açılması çağrısında bulunuyor.

Türkiye anlaşılması güç bir ülke. İnsanlar sorunlarını çözmek için ortak kanalları kullanarak ‘tutarlı’ söylemler geliştirmekten ziyade her şeyi egemenlik ilişkisi üzerinden halletmeye çalışıyor. Konuşma kültüründen yoksunluk beraberinde çözümsüzlükte bir araya gelen toplumsal bir vasat oluşturuyor. Bugün istediğini yarın istemeyen, bugün sorun dediğinin tam aksini yarın sorunmuş gibi gösteren dengeden yoksun toplumsal ruh hali, iktidar veya muhalefet fark etmeksizin herkesin çözmesi gereken en öncelikli problem olma özelliğine sahip!

Eğitim Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan 14 üniversiteye rektör atadı
Bakan Tekin: Belediyelerin anaokulu açma yetkisi yok
Bazı illerde eğitime ara verildi
Birçok ilde eğitime 1 gün ara verildi
Erdoğan: Eğitim siyasi hesapların mezesi yapılmamalı