HAKSÖZ HABER
Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Şam'a gerçekleştireceği ziyaret Şam Valiliği tarafından "önce Cumhurbaşkanı Erdoğan kabul edilecek" denilerek iptal edilmiş.
Ekrem İmamoğlu, Türkiye Belediyeler Birliği ve İBB heyetlerini temsilen gerçekleştireceği ziyaretin sebebini izah ederken ise ağzındaki baklayı çıkarmış:
“Şam benim ziyaretim değil. Kişisel anlamda bir seyahat değil. TBB ve İBB adına Şam'a heyetlerin gideceğini ifade etmiştim. Dışişleri Bakanlığı ile de temas kurarak başta Şam olmak üzere giderek milletimizi en üst seviyede güçlü bir biçimde demokratik laik bir Suriye devletinin kurulmasına nasıl katkı sunabileceğimize dair konuşmuştuk."
CHP'nin Türkiye'ye dayattığı laikliği yeni bir ülkeye daha dayatma girişimi ile karşı karşıya olduğumuz İmamoğlu'nun sözlerinden anlaşılıyor. Suriyeliler, CHP'nin işbirliği içinde olduğu Esed rejimini devirirken size laiklik sözü mü verdiler?
Suriyeli bir gençle yapılan röportajda genç Suriye'de laik uygulamaların sebep olduğu sorunlara dikkat çekiyor:
Kimsenin Suriye'ye laiklik dayatma hakkı olmadığı gibi CHP'li bir belediye başkanının Suriye'yi ziyaret etme fikrinden bile geri durması gerekiyor! CHP, Suriye ziyaretlerini Esed Suriye halkını katlederken gerçekleştiriyordu. Artık Suriye'de Esed yok, CHP'nin önce kendisini Suriye halkına affettirmesi gerekiyor!