Bin Ali ve yakınları yasadışı emlak alımı ve yurtdışı para transferleri yapmakla suçlanıyor.
Bin Ali ve aile üyelerinin çoğu, ülkedeki kitlesel protestolar karşısında, ay başında Tunus'u terk edip Suudi Arabistan'a sığınmıştı.
Başkentte protestolar sürüyor
Tunus'un başkenti Tunus'ta geçici hükümeti protesto eden yaklaşık 200 göstericiye polis gözyaşartıcı gazla müdahale etti.
Polise taş atan göstericiler, eski iktidarın üyelerini de içeren geçici hükümetin istifasını istedi.
Göstericiler arasında başbakanlık binasının önünde kamp kuranlar da var.
Protestocuların çoğunun, Pazar günü başkent Tunus'a varan ve bugüne dek her gün gösteri düzenleyen, kırsal kesimden gelen genç erkekler olduğu söyleniyor.
Yeni hükümet, ülkedeki özgürlükler konusunda daha önce atılmamış adımlar attı ancak devam eden gösteriler karşısında zorlanıyor.
'Kurtuluş Kervanı'
Yönetimin devrilmesine yol açan eylemlerin başladığı kırsal kesimden bin kadar eylemcinin oluşturduğu "Kurtuluş Kervanı" haftasonu başkent Tunus'a ulaşmıştı.
Aralık ayında ilk eylemcinin öldüğü Menzel Buzeyni kasabasından yola çıkan göstericiler arasında yer alan Rabia Süleyman adlı bir öğretmen "Bu kervanın amacı hükümeti düşürmektir" dedi.
Protestocular, ülkeyi terk eden eski cumhurbaşkanı Zeynel Abinin bin Ali'yle ilişkisi olan herkesin yeni hükümetten çekilmesini istiyor.
Başbakan Muhammed Gannuşi, seçimler yapıldıktan sonra başbakanlıktan çekileceğini açıklamıştı.
1999'dan beri başbakanlık pozisyonunu elinde bulunduran Gannuşi, seçimlerin altı ay içerisinde yapılacağını söylüyor.
Kaynak: BBC