Trump giderayak Körfez’deki uşaklarını taltif ediyor

Beyaz Saray, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin ABD'nin "Başlıca Güvenlik Ortağı" olarak tanındığını duyurdu.

Beyaz Saray Basın Sözcülüğünden yapılan yazılı açıklamada, "Bugün hem BAE hem de Bahreyn'in, ABD'nin Başlıca Güvenlik Ortağı olarak tanındığını duyuruyoruz." ifadesine yer verildi.

AA’nın bildirdiğine göre, "Başlıca Güvenlik Ortağı" pozisyonunun, BAE ve Bahreyn'e özel bir statü olduğunun altının çizildiği açıklamada, "Bu durum, bizim sıra dışı güvenlik ortaklığımızın bir göstergesidir." değerlendirmesinde bulunuldu.

Bugünkü kararın BAE ve Bahreyn ile ABD arasındaki yeni bir ortaklık düzeyinin göstergesi olduğuna işaret edilen açıklamada, "Bu karar aynı zamanda, bizim sıra dışı cesaretimizi, kararlılığımızı ve liderliğimizi yansıtmaktadır." görüşü paylaşıldı.

Dünya Haberleri

Trump, Filistin'e desteği nedeniyle Harvard'ın vergi muafiyetini kaldırıyor
Trump'ın Venezuelalı göçmenleri sınır dışı etmesi "hukuka aykırı" bulundu  
Norveç: Gazze ablukası vicdansızca ve yasa dışı   
İsveç'te 1 Mayıs gösterilerinde yüzlerce kişi İsrail'in Gazze saldırılarını protesto etti  
İspanya'da elektrik kesintisi nedeniyle 7 kişi hayatını kaybetti