Edebiyat, sanat ve fikriyat alanlarında birçok türden eseri barındıran Temmuz’un Kasım sayısı yine zengin bir içeriğe sahip. Derginin Kasım sayısında kapağı “Her köksüz kurur.” sözleri süslüyor. “Varlığım İnancıma Armağan Olsun” isimli giriş yazısı ile Temmuz kimliğini ve duruşunu net biçimde bir kez daha ortaya koyuyor.
Üstad Hasan Aycın’ın güzel bir çizgisi ile sayfalarını aralayan Kasım sayısında Mustafa Yılmaz “Kendi Göğünün Geleneğine Aşina Olmak” isimli denemesiyle yer alıyor. Derginin bu sayısında birçok güzel şiir de yer alıyor. Bu sayıya şiirleriyle katkı sağlayan şairler: Davut Güner, Ahmet Tepe, Tunay Özer, Mehmet Akif Öztürk, Necati Atilla Soykan, Nurettin Durman, Zeki Altın, Yavuz Balı, Umut Cemal, Muhammed Yakupi, Zehra Elarslan, Osman Hasdemir, Erol Yılmaz, Hüseyin Enes Ünal, Ahmet Laçin.
Bu sayıda öykü türünde hem farklı tekniklerle yazılmış eserler hem de çok değişik hikâyeleri barındıran metinler yer alıyor. 26. sayıya öyküleriyle katkı sunan yazarlar: Bünyamin Sevim, Sadullah Taşçı, Tanju Kildiş, İmdat Akkoyun, Oktay Güler, Metin Çalı, Zeynep Altıntepe, Gökhan Tokatlıoğlu.
Kasım sayısında Serkan Akın, “Aşkın Ölümü: Lorca” başlıklı yazısında Endülüs’ün önemli şairi-ozanı Lorca’yı detaylı biçimde tanımamızı sağlıyor. Mustafa Yılmaz, “Bu Rûzgâr-ı Bî-Mededin İnkılâbı Var” isimli diğer yazısında Alâeddin Yavaşça, Menderes ve Dr. Nazım’ın yer aldığı yakın tarihimizin hazin bir hatırasını kaleme alıyor. Ferhat Çiftçi, “Âyât ve Hikâyât” başlığı altında Cemal Şakar’ın Hikâyât adlı eserini ve yazarın edebi-entelektüel birikimini derinlemesine ele alıyor. Mustafa Bostan ise bu sayıda “Osman Cihangir’den Fantastik Bir Öykü: Kemik Karmaşası” isimli yazısında yazarın Kemik Karmaşası öyküsünü ve öykü tarzını değerlendiriyor.
Temmuz’un Kasım sayısında Mehmet Akif Şahin’in “Şehirler ve İnsanlar”, Ercan Ata’nın “Kötülüğün Çekim Gücü” ve Mehmet Mortaş’ın, “Bir Çift Ölüm” isimli etkileyici denemeleri de yer alıyor.
Temmuz’un bu sayısında kitap ve yazar değerlendirmeleri şu yazılarla devam ediyor: Hüseyin Cömert, Özlem Metin’in Alametifarika isimli öykü kitabını değerlendirirken Merve Can, “Stefan Zweig’ın Korkusu” başlığını attığı yazısında yazarın Korku isimli romanını irdeliyor. Derginin son sayfalarında ise Kemal Kurak “Huzursuz Günler” adlı yazısıyla yer alıyor. Kurak; tabiatı, insanı ve insansızlığı hazan yalnızlığıyla buluşturuyor bu denemesinde.
Temmuz dergisi, Kasım sayısında, Prof. Dr. Mustafa Özel ile Üstad Mevdudi’yi ve İslamcılık düşüncesine katkı sağlayan yakın dönemin önemli isimlerini değerlendiren kapsamlı bir röportajı sayfalarına taşıyor. "Mevdudi Hem Eylem Hem de Düşünce Adamıdır” başlığını taşıyan röportajda, Gökhan Ergöçün’ün sorularına Özel’in verdiği ayrıntılı cevaplarla Mevdudi’nin daha yakından tanınması sağlanıyor.