Tel Aviv’de elçilik açan BAE zillet çukurunda debelenmeye devam ediyor

Siyonist İsrail ile ilişkilerini bir yıla yakın süredir normalleştirme yönünde adımlar atan Birleşik Arap Emirlikleri, Tel Aviv’de elçilik açarak işbirlikçiliğin yol açtığı zillet çukurunda debelenmeye devam edeceğini gösterdi.

HAKSÖZ-HABER

ABD öncülüğünde imzalanan Abraham Anlaşması kapsamında Siyonist İsrail ile ilişkilerini normalleştirme yönünde adımlar atan Körfez ülkesi Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Tel Aviv’de elçilik açtı.

Böylece işgalci İsrail’in varlığını tanıyan üçüncü Arap ülkesi olan BAE, ülkede diplomatik temsilcilik açan ilk Körfez ülkesi olma şerefine nail oldu! Bu şeref ise tabi!

BAE'nin elçilik binasını Tel Aviv’deki finans merkezinin kalbinde, İsrail borsası ile aynı binada açmayı seçmesi, iki ülke arasındaki ekonomik işbirliğine bir vurgu olarak yorumlandı.

BAE Büyükelçisi Muhammed el Haca da gelişmeyi "iki ülke arasında büyüyen ilişkide önemli bir kilometre taşı" olarak överken, "BAE ve İsrail yenilikçi milletler. Bu yaratıcılığı, ülkelerimiz ve bölgemiz için daha refah içinde ve sürdürülebilir bir gelecek için çalışmada kullanabiliriz" dedi.

Açılışa katılan Siyonist Cumhurbaşkanı Yitzhak Herzog ise iki ülke arasında yapılan bu "tarihi anlaşmanın”, İsrail ile barış arayan diğer ülkelerle de genişletilmesi çağrısında bulundu.

Siyonist İsrail Haziran ayının sonunda Abu Dabi’de elçilik, Dubai'de de konsolosluk açmıştı.

Güvenlik adı altında özellikle de başta İhvan olmak üzere İslami hareketlere karşı uzun bir süredir iş birliği yapan iki ülke arasında karşılıklı jestlerle devam eden son normalleşme girişimleri ekonomik ve diplomatik planda belki BAE’ye prestij kazandırabilir ama Allah nezdinde zillet olarak kaydedileceğinden şüphe olmayan bu durumun Müslüman halkların kalbinde BAE’ye olan nefreti arttırmaktan öteye geçmeyeceği açık.

Yorum Analiz Haberleri

Siyonistlerden dost olmaz, ne Kürtlere ne de bir başkasına
“AB İsrail’i daha ne kadar koruyacak?”
“BM Siyonizm'i ırkçılık saysın”
Gazze katliamında ABD'nin rolü
Endonezya’da “Değiştirilmesi teklif dahi edilemeyen” madde: Filistin davası