Tekruri: Filistin Ümmetin Meselesidir!

Özgür Kudüs Platformu, Furkan Zaferinin 3. yılında Zeytinburnu Kültür Merkezinde “Filistin’le Dayanışma Gecesi” düzenledi. Programa yoğun katılım gösterildi.

Furkan Zaferi'nin 3. yılı dolayısıyla Özgür Kudüs Platformu tarafından düzenlenen "Furkan Zaferi ve Filistinle Dayanışma Gecesi" programına katılan HAMAS'ın Dış İlişkiler Sorumlusu Nevvaf Tekruri, Filistin meselesinin ümmetin meselesi olduğunu belirterek, zaferin çok yakın olduğunu söyledi.

Özgür Kudüs Platformu, Furkan Zaferinin 3. yılında Zeytinburnu Kültür Merkezinde "Filistin'le Dayanışma Gecesi" düzenledi. Filistin'in özgürlüğünün konuşulduğu programda yoğun katılım gösterildi. Salonda yer kalmayınca, ses ve görüntü bir perdeden salon dışına da yansıtıldı. Mısır, Suriye, Fas ve Filistin'den de misafirler programa katılırken, birçok STK yetkilisi de programda hazır bulundu.

"AKSA'NIN ÖZGÜRLÜĞÜ ÜMMETİN ÖZGÜRLÜĞÜDÜR!"

Program açılışında bir konuşma yapan Özgür Kudüs Platformu Başkanı Mehmet Eşin, platformun çalışmalarını ve amacını anlattı. Müslümanların Mescid-i Aksa'nın özgürlüğü için devamlı çalışması gerektiğini belirten Eşin, bunun Müslümanların bir görevi ve bir sorumluluğu olduğunu belirtti. Mescid-i Aksa'nın özgürlüğünün ümmetin özgürlüğü olduğuna vurgu yapan Eşin, "Bütün Müslümanlar Mescid-i Aksa'nın özgürlüğü için çalışmalıdırlar. Unutulmamalıdır ki Mescid-i Aksa özgür olmadan ümmet özgür olmaz. Mescid-i Aksa'nın özgürlüğü Müslümanların özgürlüğünün anahtarıdır. Bundan dolayı Mescid-i Aksa'yı, o kutsal toprakları devamlı hatırlamalıyız. Bir güne, bir haftaya, bir aya sıkıştırmamalı ve bir yılın her gününü kendimize dert edinmeliyiz. Unutulmamalıdır ki Mescid-i Aksa'nın özgürlüğü bir ütopya değildir. Zafer inşallah yakındır." dedi.

Mehmet Eşin'ın ardından konuşan Doğruhaber Gazetesi yazarı Özkan Yaman da Mescid-i Aksa'nın kutsallığının altını çizerek, "Eğer Müslümanlar namazlarının kabul olmasını istiyorlarsa, Mescid-i Aksa'nın özgürlüğü için çaba sarf etmelilerdir." dedi.

"FİLİSTİN, ÜMMETİN MESELESİDİR!"

Programa Suriye'den katılan HAMAS'ın Dış İlişkiler Sorumlusu Nevvaf Tekruri, Filistin meselesi için Siyonistlerin büyük oyunlar oynadığını, ümmetin gündeminden çıkarmak için propagandalar yaptığını hatırlatarak Müslümanların bu oyuna gelmediğini belirtti. Tekruri, "Filistin meselesi için Arap meselesidir, dediler tutmadı. Filistin meselesi dediler, tutmadı. Sadece El Fetih meselesidir dediler, tutmadı. Filistin ümmetin meselesidir. İnşallah Filistin meselesi ümmeti birleştirecektir." diyerek Arabı, Türkü, Kürdü, Farsı her Müslümanın Filistin davası etrafında kenetlendiğini ifade etti.

Allah'ın açık yardımının görüldüğünü dile getiren Tekruri, "Eğer Allah yardım etmeseydi, bir avuç Filistinli onca silaha nasıl karşı koyabilirdi. Evet, zafer muhakkak gelecek, ama öncesinde sabır gerekli, cihad gereklidir. Bugün İsrail hesap yapıyor. Diyor ki: 10 yıl sonra, 20 yıl sonra Filistinlileri buradan kovacağız. Onlar bilsinler ki bu tarihler Filistin'in zaferi ve özgürlüğünün tarihi olacaktır." şeklinde konuştu ve Mavi Marmara şehitlerimizin isimlerini tek tek andı.

Konuşmalarla beraber Grup Özlem sanatçıları ezgi ve marşlarla katılımcıları coştururken, Dostluk Tiyatro ekibi Şeyh Ahmed Yasin konulu bir oyun sergiledi. Suriye'den programa katılan Filistinli şair Muhammed Ebul Hayr da Arapça bir şiir okudu.  

Programda ayrıca Mavi Marmara gemisinde şehit edilen Cengiz Songür'ün oğlu Beheşti İsmail Songür'e, Mavi Marmara gazilerinden Osman Kurç'a, İHH temsilcisine ve HAMAS Dış İlişkiler Sorumlusu Nevvaf Tekruri'ye Filistin davasına yaptıkları katkılardan dolayı Özgür Kudüs Platformu adına plaketler verildi.

Etkinlik-Eylem Haberleri

Bursa’da Gazze nöbeti devam ediyor
Çocuklar "Hayat Namazla Güzeldir" sloganlarıyla yürüdü
Aksa Tufanı ve kazanımları
Özgür-Der Üniversite Gençliği programlarına başladı!
Diyarbakır Özgür-Der Gençlik Çalışmaları başladı