“Tefsir bağlamında Ramazan”

Bilgi ve Erdem Öğrenci Topluluğu öncülüğünde hanımlara yönelik programda ilk gün Prof. Dr.Abdurrahman Ateş “Tefsir Bağlamında Ramazan” konulu sohbet için İlahiyat Fakültesi Kubbealtı seminer salonunda ağırlandı.

Bilgi ve Erdem Öğrenci Topluluğu öncülüğünde, Kudüs öğrenci topluluğu ve Malatya ilahiyat vakfı işbirliği ile icra edilen hanımlara yönelik programda ilk gün Prof. Dr.Abdurrahman Ateş “Tefsir Bağlamında Ramazan” konulu sohbet için İlahiyat Fakültesi Kubbealtı seminer salonunda  ağırlandı.

Sunumunu “Kur’an neden etkisiz” başlığı adı altında yapan Abdurrahman ateş sözlerine şöyle başladı: Kur’an’ın bu kadar çok okunmasına rağmen neden okuyucular üzerinde etkisinin olmadığına değinen Ateş. Bu sorunu şu dört ana başlıkla açıklıyor.

1- Kendimizi muhatap kabul ederek okunmaması

2- Amel amaçlı değil tartışma araştırma amaçlı okunması

3- Bize lazım olduğunu düşündüğümüz kadar ayet/ surelerin okunması veya önem sırasını bizim belirlememiz

4- Sahih sünnetin dikkate almadan okunması

Bu sözlerine Kur’an’ın bilinç değil bilgi amaçlı okunduğunu belirterek Kur’an’ı bilgi kitabı olarak sadece (sadece okuma değil) algılamak yanlış. Kur’an bilinç şuur kitabıdır, diyerek devam etti.

Sunumuna “Kur’an dün öğrenmek için okunuyordu ne yazık ki bugün okunmak için öğreniliyor” diyerek devam eden Abdurrahman ateş. Bir kaç sure üzerinden programına devam ederek şunları belirten ateş: Nisa suresi okunduğu halde miras taksimi Bakara suresi okunduğu halde talak/ nikah boşanma şekli Nur-Ahzap suresi okunduğu halde kadın erkek ilişkileri anlayışı Müzzemmil suresi okunduğu halde teheccüd/ gece kıyamını çok iyi bildiğimiz halde amele dökemediğimizi belirtti bunun sebebi ise bilgi sorunundan değil amel sorunundan kaynaklandığını ifade etti.

Haber: Muhammed Olçay

Fotoğraf: Elif Engin

Etkinlik-Eylem Haberleri

Özgür-Der Gazze’de sıcak yemek ve temiz su dağıtımı gerçekleştirdi
Muşlu Müslümanlardan Gazze'ye destek eylemi
Aziz Mahmûd Hüdayi Vakfı Gazze’ye yardımlarını sürdürüyor
15 Temmuz Şehitler Köprüsüne Filistin bayrağı asıldı
Özgür-Der Gazze’de temiz su dağıtımını sürdürüyor