Kuran tilaveti ile başlayan seminerde sırasıyla, DURMAZ daha sonrada YILDIRIM konuştu.
Moderatörlüğü yapan Sinan KIRANŞAL, DURMAZ hakkında bilgi vererek konuşmaya başladı.
Abdülselam Durmaz, 1974 yılında Batman'da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Batman'da tamamladı. Üniversiteye hazırlanmak için İzmir'e taşınan DURMAZ, ülkeyi 28 Şubat post-modern darbesine götüren karanlık dönemde doğruluğu kanıtlanamamış bir suçtan içeri alındı. Hukuksuz bir yargılama neticesinde müebbet hapse mahkûm edildi. Adalet arayışlarıyla geçen 24,5 yıllık bir mahkûmiyetten sonra yeniden yargılandığı mahkemede suçsuzluğu tescillenerek beraat etti ve özgürlüğüne kavuştu. Üniversiteyi 24,5 yıldır içeride bulunduğu cezaevinde okuyarak, 2002 yılında Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü’nden, 2004 yılında da Tarım Fakültesi’nden mezun oldu. Küçük ve kapalı bir alanda fantastik bir evren oluşturan DURMAZ, okurunu düşündürecek bir çalışma olan İLMA serisiyle yazın dünyasına girdi.
Sözü alan DURMAZ;
Bir Proje ürünü olarak düzenlenen 28 Şubat sürecinde yaşananlara değinen Durmaz, o süreçte müslümanca hareket ettiği için 18 yaşlarında İslami hareket davasından dolayı yargılanarak haksız yere 24.5 yıl mahkumiyet yaşadığını dile getirdi.
Durmaz, cezaevinde işkence gördüğünü, cezaevinde kaldıkları sürece arkadaşlarıyla birlikte Medreseyi Yusufi’ye mantığıyla hareket ederek müslümanca duruş sergilediklerini, mahkumlara örneklik sergileyerek bir cezaevi kültürü oluşturduklarını dile getirdi. Sorulan soru üzerine yazmış olduğu ‘’İLMA’’ Serisi hakkında açıklamada bulundu. Özellikle içinde bulunduğumuz hayata dokunmak gerektiğini düşünerek özellikle gençlere hitap etme, bir davet metodu olarak kitap yazdığını, okuyucular tarafından gelen tepkilerin olumlu olduğunu söyleyerek sözü misafir olarak Batman ’dan gelen 28 Şubat mağduru Zeki YILDIRIM ’a bıraktı.
ZEKİ YILDIRIM; 28 Şubat darbesinin bir proje olduğunu, kendisinin de bu süreçte haksız yere cezaevine alındığını ve orada yaşadıklarını dile getirdi. 28 Şubatı iyi değerlendirip, ders çıkarmalıyız. Hak- Batıl mücadelesi kıyamete kadar devam edecektir. Bizler birlik olarak batılla mücadele etmeliyiz. Mücadeleye sırasıyla; kendimizden, ailemizden, toplumumuzdan başlamalıyız. Geçmişe göre imkanlarımız çok bunun kıymetini bilerek nitelikli insanlar yetiştirmeliyiz, anne babalarımızın kıymetini bilmeliyiz, onlara karşı suçlayıcı, dışlayıcı bir dilden ziyade kuşatıcı bir dil kullanmalıyız diyerek selam ve dua ile sözünü sonlandırdı.
Seminer dinleyicilerin soru ve katkılarının ardından, DURMAZ ’ın kitaplarını imzalamasıyla son buldu.