Taşeron İşçiye Tazminat

​​​​​​​Kamu kurumlarında çalışan 450 bin taşeron işçi ile 400 bin belediye çalışanının kadroya geçiş süreci tamamlanmak üzere.

Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre; Bütçe görüşmelerinin bitiminde Meclis'e gelmesi beklenen ve 12 maddeden oluşacağı söylenen yasa tasarısı çalışanların tüm haklarını koruyacak maddeler içeriyor. Böylece kadroya geçerken hiçbir çalışan mağduriyet yaşamayacak ve kazanılmış tüm hakları korunacak. Taşeron işçiye nasıl haklar verilecek, taşeron işçilerin tazminat hakkı ne olacak, taşeron işçiler maaş sıkıntısı yaşayacak mı, taşeron işçiler nasıl emekli olacak, 4A ile emeklilik hesabı nasıl yapılır gibi soruların yanıtları haberimizde.

Taşeron firmalarda çalışırken herhangi bir iş güvencesi olmayan işçiler her an işsiz kalma korkusu da yaşıyorlardı. Artık bu sıkıntı da ortadan kalkmış olacak.

Taşeron işçilerin maaşlarında da herhangi bir eksilme söz konusu olmayacak. Aynen yaptıkları işe devam ederlerken hak ettikleri maaşları da almaya devam edecekler. Üstelik maaşlarını artık aracı şirketler değil, devlet ödeyecek ve bir sıkıntı olmadan paralarını zamanında alacaklar. Taşeron firmalarda çalışırken herhangi bir iş güvencesi olmayan işçiler her an işsiz kalma korkusu da yaşıyorlardı. Artık bu sıkıntı da ortadan kalkmış olacak. Kamunun garantisi ile iş güvenceleri de sağlanacak.

Taşeronlara Emeklilik Hakkı

Kadroya geçecek işçiler kamuya geçişin ardından emeklilik sisteminde 4A kapsamında değerlendirilecek. Geçiş döneminde çalışanlar taşeron firmalardan devir alınacak. Bu firmalarla ilişikleri kesilirken, kamu işçisi olarak tescilleri yapılacak.

Taşeron işçilerin maaşları da merak konusu. Bundan sonra onların maaşları garanti olacak, tazminatları korunacak, yıllık izinleri kıdemleriyle hesaplanacak, işten çıkarılma korkuları olmayacak ve emeklilikleri de kıdemleriyle hesaplanacak.

Ekonomi Haberleri

Memur-Sen'den Hazine ve Maliye Bakanlığı önünde eylem: Maaş kayıpları telafi edilmeli
En düşük emekli aylığı 14 bin 469 liraya yükseltildi
İBB'nin ulaşıma yüzde 46’lık zam teklifi reddedildi
Geçen yıl Türkiye'de yaklaşık 3 milyon 66 bin gayrimenkul satıldı
Borçlu belediyeler mercek altında