HAKSÖZ-HABER
İslami kimliğe kategorik düşmanlık içinde olan çevrelerin her türlü malzemeyi silaha dönüştürme çabaları çirkinliklerini yansıtıyor ama onlara bir biçimde bu imkanı verenlerin de kim olduklarının ve neler yaptıklarının da sorgulanması şart!
Sözcü ya da Cumhuriyet gibi yayın organlarının veya benzeri zihniyetteki çevrelerin içlerindeki kinleri kusmak için olur olmaz her türlü şeye sarıldıklarını görüyor ve bu zihniyetin çirkefliğini lanetliyoruz. Peki, bu zihniyete düşmanlıklarını izhar için bu malzeme sağlayanlara ne demeli?
İşte Cumhuriyet’ten kirli bir başlık! Bir kişinin suçunu, günahını tüm bir camiayı töhmet altında tutmak için kullanıyor, bu elbette suçun şahsiliği ilkesi gereğince kabul edilebilir değil. Bununla birlikte ortada görmezden gelinemeyecek bir görüntü var. Topluma “dindar nesil” vaadinde bulunan bir anlayışın en tepe noktasındaki isimlerin en yakınlarının nasıl bir kirlilik içinde olduklarının ibretlik resmi!
Hemen hatırlatalım, buradaki sorun sadece Singapur gibi her türden müptezelliğe açık bir yerde kumar günahından ibaret değil. Haberde ismi geçen bakan oğlunun bu genç yaşına rağmen bunca servete nasıl sahip olduğudur asıl odaklanılması gereken husus. Ve bilinmeli ki, kaynağı şaibeli bunca dünyalığın insanları yoldan çıkartması hiç de şaşırtıcı bir sonuç değildir!
***
YILDIRIM AİLESİNİN ÖTEDEN BERİ TARTIŞMALARA KONU OLAN MAL VARLIĞI
İlk Gemisini 2003 Yılında Almıştı
AKP’nin iktidara gelmesi ile birlikte Erkan Yıldırım’ın gemi sektöründeki işleri de hızla büyüdü. Erkan Yıldırım, kız kardeşi Bahar Büşra Yıldırım ile birlikte 2002 yılının başında Derin Denizcilik Gemi Taşımacılık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ni kurdu. Daha önce çeşitli acente işleri yapan Yıldırım, yeni şirketi ile gemiler almaya başladı. İlk gemisini 2003 yılında 445 bin Euro’ya alan Yıldırım, 800 yolcu ve 250 araç kapasiteli feribotla İzmir Çeşme-Brindisi (İtalya) hattında seferler yapacağını açıkladı. Erkan Yıldırım’ın ilk gemisi için ödediği 445 bin Euro, o dönemde tartışmalara neden oldu. Yıldırım, paranın bir kısmını kendisinin verdiğini, bir kısmını da acentelere peşin yolcu bileti satarak karşıladığını söyledi. Binali Yıldırım ise 445 bin Euro’nun çok büyük bir para olmadığını belirtmişti.
Şirketler
Yıldırım Ailesi’nin doğrudan veya dolaylı kontrol ettiği şirketler şöyle:
- Derin Denizcilik (İstanbul), – Sefine Denizcilik (Yalova), – Zealand Shipping (Hollanda), – Q Shipping (Hollanda), – Castillo Real Estate (Hollanda), – Baychart (İstanbul),
- Chart-it (Hollanda), – Ceren Denizcilik (İstanbul), – North Bulkers (Panama), – Brother Navigation (Marshal Adaları), – Zeytin Denizcilik (İstanbul), – OGEM Marina, – Metro Gemi Acentalığı, – Eydo Denizcilik, – Çağrı Gıda İnşaat, – Su Bilgi Teknolojileri,
- Sekmen Otomotiv.
Kaç Gemileri Var Bilinmiyor
Sadece Erkan Yıldırım değil ailenin diğer bireyleri de gemi işiyle uğraşıyor. Yıldırım Ailesi’nin doğrudan ya da dolaylı olarak kontrol ettiği 17 şirketi, 28 gemisi ve 2 süperyatı olduğu iddia ediliyor. Hatta Yıldırım Ailesi’nin 30 gemisi olduğu iddiası TBMM gündemine de yansıdı. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Erkan Yıldırım ile ilgili iddiaları TBMM gündemine soru önergesiyle taşıdı. Tanrıkulu sadece gemileri değil ailenin diğer ticari bağlantıları hakkında da sorular sormuş ancak yanıt alamamıştı. Bakan Yıldırım ise çocuklarının gemi sahibi olduğunu kabul ederek, kaç gemi olduğunu söylememişti.