Kahire'nin Tahrir Meydanı'ndaki göstericilerin büyük kısmı, ordunun meclisi lağvedip, anayasayı askıya aldığı açıklamasının ardından dün meydanı terk etmeye başladı.
Mısır anayasası muhaliflere yasal siyaset imkânını sınırladığı için, mevcut meclis ise hileli seçimler sonucunda oluşturulduğu düşünüldüğü için tepki çekiyordu.
Ülkede, Hüsnü Mübarek'in 30 yıllık iktidarına son veren kitlesel eylemler ardından, yönetime ordu el koymuştu. Ülkenin en yüksek yürütme organı olan Yüksek Askeri Konsey, altı aylık bir süre için ya da seçimlere kadar iktidarda kalacağını açıkladı.
Ordu, Tahrir Meydanı'nda bulunan göstericilere ültimatom vererek onlardan meydandan ayrılmalarını istedi. Göstericiler aksi takdirde tutuklanabilecekleri yolunda uyarıldı.
Bu fotoğrafta da görüldü gibi bazı göstericiler Mısır devriminin sembolü haline gelen Tahrir Meydanı'ndan ayrılmayı reddediyor.
Tahrir Meydanı'ndaki bazı göstericiler, reformlar için bir plan açıklanana kadar meydanı terk etmeyeceklerini söylüyor.
Bu arada askeri yönetim devlete ait bankalardaki iş bırakma eylemleri nedeniyle Pazartesi gününü tatil etti.
Reuters haber ajansı, ordunun işçi sendikaları ve meslek örgütlerinin toplantılarını ve grevleri yasaklamasının beklendiğini duyurdu.
Ülkedeki BBC muhabirleri, protestocuların başarısının işçilerin grev konusundaki güvenlerini artırdığını belirtiyor.
Ülkeyi idare edecekleri ile ilgili ipuçlarını, televizyondan yaptıkları açıklamalarla veren askeri yönetim, Hüsnü Mübarek tarafından atanan bakanlar kurulunun geçiş dönemi boyunca görevini sürdüreceğini ancak aldıkları kararların askerlerin onayına sunulacağını bildirdi.