Suriye Nur Derneğinden Siirt'te 5 okula giyecek yardımı

​​​​​​​Suriye Nur derneğinden Türkiye deki okullara kış yardımı Suriye Nur derneği Siirt’de 5 okulda kış yardımı dağıtımı gerçekleştirdi.

“Kardeşlik köprüsü” sloganı ile yola çıkan Suriye Nur Derneği Siirt’in Baykan ilçesine bağlı okullarda okuyan 217 öğrenciye kışlık bot ve mont dağıtımı yaptı. Kışın sert geçtiği bölgedeki öğrenciler aldıkları yardımlarla kışı biraz daha rahat geçirecekler. Dernek başkanı Mehdi Davut’un ve Baykan Kaymakamı Emin Bağlı’nın da katıldığı dağıtımlarda öğrencilere oyuncak da hediye edildi.

Baykan’a bağlı Çukurca köyünde ki Çukurca ilkokulundaki dağıtımlarda Mustafa isminde ki 2. sınıf öğrencisi kendisine hediye edilen botları ayağına giyince “oh be ayaklarım ısındı” diyerek çevresindekilere tebessüm ettirdi.

Dernek başkanı Mehdi Davut yaptığı açıklamada “Dağıtımlarımız diğer okullarda da devam edecek. Suriyeliler olarak bizim zor zamanımızda yanımızda olan kardeşlerimize böyle ufak hediyelerle teşekkür etmek istediklerini ve dağıtımların artarak devam edeceğini söyledi.”

Etkinlik-Eylem Haberleri

Muşlu Müslümanlardan Gazze'ye destek eylemi
Aziz Mahmûd Hüdayi Vakfı Gazze’ye yardımlarını sürdürüyor
15 Temmuz Şehitler Köprüsüne Filistin bayrağı asıldı
Özgür-Der Gazze’de temiz su dağıtımını sürdürüyor
Özgür-Der Gazze’de temiz su dağıtmayı sürdürüyor