STKlardan Hilvanlı Öğrencilere Destek

55 STK'dan oluşan başörtüsü komisyonu temsilcileri Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde başörtüsü mağduru olan öğrenci ve velilere destek ziyaretinde bulunarak yetkilerle görüştüler.

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde bir önceki eğitim öğretim yılında olduğu gibi 2011-2012 Eğitim ve Öğretim yılında da başörtülü öğrenciler ders başı yapamadı. Durumu yerinde incelemek, görüşmelerde bulunmak için Hilvan'a aralarında İkra Eğitim Der Bşk. Av. Abdulğani Orhan, Diyarbakır Özgür-Der Şube Başkanı Av. Serdar Bülent Yılmaz, Diyarbakır Mustazaf Der Şube Bşk. Nuri Güler, Hür Der Yönetim Kurulu üyesi Av. Şaban Dalgın, İkra Eğitim Der Üyesi Dr. Mehmet Ekinci, Memur Sen'den İbrahim Gökdemir ve Şanlıurfa İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu Üyesi Selam Der Bşk Yardımcısı Bedih Çiftçi'nin de bulunduğu, 55 STK'yı temsil eden bir heyet geldi.

Heyet ilk olarak Hilvan 100.Yıl Parkı'nda ilçede okula alınmayan öğrenci ve velileri ile bir araya geldi.

Öğrenci ve velilerin görüşlerini alan heyet, sırasıyla İlçe Kaymakamı Ali Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Baytak ve okul müdürleriyle görüştü. Yapılan görüşmeler neticesinde kısa bir açıklama yapan heyet, İlçe kaymakamı Ali Yılmaz'ın okul müdürlerine başörtülü öğrencilerin okula alınmaması yönünde herhangi bir direktifinin olmadığını, okul müdürlerinden resmi mevzuata göre hareket etmelerini istediğini dile getirdiler.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Baytak ile de görüşen heyet görüşmeleriyle ilgili yaptıkları açıklamada ilçe Milli Eğitim Müdürü'nün de okul müdürlerine başörtülü öğrencilerin okula alınmaması yönünde herhangi bir talimat vermediğini, mevzuatın uygulanması yönünde direktifinin olduğunu, öğrencilerin okula alınmamasının sorumluluğunun okul müdürlerinde olduğunu dile getirdiğini ifade ettiler.

Heyet en son olarak ilçede okula başörtülü öğrencileri almayan okul müdürleriyle görüştüklerini ifade ederek, okul müdürlerinin konuyla ilgili kaçamak cevaplar verdiklerini dile getirdiler. İdarecilerin yönetmeliğe göre hareket etmediklerini söyleyen STK temsilcileri, yönetmelik maddelerine açıklık getirdiklerini ve okul müdürlerinin yaptıkları uygulamanın, kanun dışı bir uygulama olduğunu izah ettiklerini ifade ettiler. (Mehmet Can Yardımcı - İLKHA)

Etkinlik-Eylem Haberleri

Bursa’da Gazze nöbeti devam ediyor
Çocuklar "Hayat Namazla Güzeldir" sloganlarıyla yürüdü
Aksa Tufanı ve kazanımları
Özgür-Der Üniversite Gençliği programlarına başladı!
Diyarbakır Özgür-Der Gençlik Çalışmaları başladı