Sokak Düğünü Artık Yasak

Gaziantep saldırısı sonrası, İçişleri Bakanlığı düğün, nişan ve kına gibi etkinliklerin sokaklarda yapılmasını yasakladı. Kapalı mekanlarda yapılacak etkinlikler için de en geç 24 saat önce Emniyet'e bilgi vermek gerekecek.

Gaziantep'te 20 Ağustos'ta sokakta yapılan kına gecesi etkinliğinde 56 kişinin yaşamını yitirdiği canlı bomba saldırısının ardından, İçişleri Bakanlığı kararıyla sokaklarda yapılacak düğün, nişan ve kına gecesi etkinlikleri yasaklandı.

Sokak düğünlerine getirilen yasak kararı önce İslahiye'de, daha sonra da İller İdaresi Genel Müdürlüğü aracılığıyla tüm il valilikleri ile ilçe kaymakamlıklarına tebliğ edildi. Valilik ve Kaymakamlıklar da alınan bu kararı kamuoyuna yerel medya, anons sistemi ve muhtarlar aracılığıyla duyurmaya başladı.

Etkinlikler için emniyete haber verme zorunluluğu

Düğün, nişan ve kına gecesi yapacak kişilerin, güvenlik güçlerine en az 24 saat önce bilgi vermesi de zorunlu hâle getirildi. Karara uymayanlar hakkında Kabahatler Kanunu kapsamında idari para cezası uygulanacak.

Kapalı mekanlarda yapılacak etkinliklerde de olası terör saldırılarının önlenmesi amacıyla polis ve jandarma önlem alacak.

Gaziantep Valiliğinden açıklama

Gaziantep Valiliği'nden de yasak kararına ilişkin yazılı açıklama yapıldı. DHA’nın kaydettiğine göre açıklamada, yaz mevsimi dolayısıyla açık alanlarda düğün, kına gecesi, nişan, sünnet merasimi, gelin çıkarma, asker uğurlaması gibi etkinliklerin yapıldığına değinildi:

"Bu tür etkinliklerde halkın huzuru, can ve mal emniyetini, milletin birlik ve beraberliğine kast eden, kamu düzeni ve bütünlüğünü tehdit eden terör eylemlerinin engellenmesi ve üzücü olayların yaşanmaması amacıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 1'inci maddesinin C fıkrası kapsamında Gaziantep İli mülki sınırları içerisinde; açık alanlarda düğün, kına gecesi, sünnet, çeyiz, gelin çıkarma merasimi ve benzeri etkinliklerin yapılmaması kararlaştırılmıştır.

Düğün ve benzeri organizasyonları yapmaya uygun kapalı alan bulunmayan yerleşim yerlerinde ise konunun kaymakamlıklarca değerlendirilerek kolluk kuvvetleri ile koordinasyon içerisinde hareket edilecektir.

Kapalı alanlarda yapılacak düğün, kına gecesi, sünnet merasimi ve benzeri etkinlikler için bağlı bulunduğu polis ve jandarma kuvvetlerine düğün sahibinin adı soyadı, iletişim bilgileri ve etkinlik yapılacak yeri ve saatini gösterir dilekçe ile en az 24 saat öncesinde başvuru yapılacaktır.

İlgili kolluk kuvvetleri tarafından yukarıda bahsedilen hususların takip edilerek etkinlik adreslerinin denetlenecektir. Alınan kararların yerel görsel ve yazılı medya yoluyla, belediyeye ait anons araçları ile merkez ve köylerde muhtarlıklar tarafından halka duyurulacaktır.

Bu hususta alınan ve ilan olunan karar ve tedbirlere aykırı hareket ettiği tespit edilen yukarıda bahsedilen etkinliklerin faaliyetlerinin men edilmesi ve sorumlular hakkında ilgili mevzuat hükümlerince idari para cezası uygulanmasına 31 Ağustos 2016 tarihli Valilik makamının oluru ile karar verilmiştir."

Gündem Haberleri

Gantz Netanyahu'yu esir takası müzakerelerini sabote etmekle suçladı
Suriyelilerin ülkelerine dönüşlerini kolaylaştıracak yeni adımlar devrede
Şanlıurfa’da cinsel sapkınlık programı tepki çekti
AK Parti'de yeni İstanbul İl Başkanı belli oldu
“Şam fehedildiyse Kudüs'ün de fethi yakındır"