Siyonistlerin bir deri bir kemik bıraktığı Filistinli yeniden gözaltına alındı

Babası, Muazzez Abayat'ın işgal güçleri tarafından sabah erken saatlerde düzenlenen bir baskınla evinden alındığını söyledi.

İşgal hapishanelerinde hiçbir suçlama olmaksızın dokuz ay geçirdikten sonra bir deri bir kemik kalan Filistinli yeniden tutuklandı.

Temmuz ayında serbest bırakıldıktan kısa bir süre sonra gözaltında tutulduğu süre boyunca işkence gördüğünü ve aç bırakıldığını söyleyen 39 yaşındaki Muazzez Abayat, babası Halil Abayat'ın aktardığına göre Perşembe sabahı erken saatlerde evine düzenlenen baskınla yeniden gözaltına alındı.

Baba Halil Abayat, oğlunun önceki tutukluluk süreci nedeniyle tedavisinin devam ettiğini ve çok hasta olduğunu belirtti.

Baba Abayat, "Onu neden götürdüklerini bilmiyoruz. Hiçbir şey yapmıyor ya da evden çıkmıyordu. Son tahliyesinden bu yana sadece tedavi görüyordu. Onu aldılar ve dövdüler. Nerede ve hangi hapishanede olduğu hakkında hiçbir fikrim yok. Çaresizim" dedi ve ekledi:

"O çok hasta. Özellikle psikolojik durumu çok kötü. Hapsedildiği ve kötü muamele gördüğü zamandan bu yana iyileşmiş değil"

Kasaplık yapan Muazzez, İsrail güçlerinin 26 Ekim 2023 tarihinde işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan evine yaptığı baskınla gözaltına alınmasının ardından dokuz ay süren idari gözaltı süresince bir deri bir kemik kalacak seviyede zayıfladı.

Serbest bırakıldıktan sonra konuşan Muazzez, Gush Etzion yerleşimi yakınlarındaki bir askeri soruşturma merkezindeki demir bir çubukla dövüldüğünü işkenceler gördüğünü ifade etmişti.

Muazzez, sonraki haftalarda üsten üsse taşınırken defalarca dövüldüğünü başka kötü muamelelere maruz kaldığını söyledi.

Kendisi son olarak siyonist İsrail'in Mısır sınırı yakınlarındaki kötü şöhretli bir çöl hapishanesine düşmüş.

Muazzez, “Oraya vardığınız anda kıyafetlerinizi çıkarıyorlar. Sadece bir tişört ve pantolona izin veriyorlar. İç çamaşırı yok. Orada hava dondurucu. Özellikle geceleri çok soğuk oluyor” dedi.

Temmuz ayında hastane yatağından konuşan Muazzez şunları söylemişti

"Hapishaneyi aklımdan çıkaramıyorum ve normale dönemiyorum. Hâlâ hapishanede yaşıyorum. Hapishane içimde."

İşgal makamları Muazzez'in maruz kaldığı işkence ve diğer istismarlarla ilgili iddiaları reddediyor ve bunlardan "haberleri olmadığını" ifade ediyor.

Ancak birebir görüşülen bazı diğer Filistinli mahkumlar da İsrail gözaltı tesislerindeki benzer muamele ve koşulları aktarıyorlar.

Kaynak: Mepa News, Middle East Eye

Filistin Haberleri

Gazze'de işgal saldırılarında 1206 aile tamamen yok oldu
Siyonistler Batı Şeria'da bir yılda 756 Filistinliyi katletti
Gazze'de Filistinli olan her şey işgalcilerce etnik temizliğe tabi tutuluyor!
Mücahitler siyonistleri tünel tuzaklarıyla imha etti
İşgalcilerin yardım izni aldatmacası: Gazze'deki kuşatma ve katliamlar sürüyor