Siyonistler 50 bin Filistinliyi Gazze'nin kuzeyinden tehcir etti

İşgalci İsrail, Gazze'nin kuzeyindeki son saldırılarında 50 bin Filistinlinin bölgeden sürüldüğünü açıkladı.

İşgal ordusu Gazze Şeridi kuzeyini insansızlaştırma ve burada yaşayan Filistinlileri tehcir etme amacıyla başlattığı saldırılara devam ediyor.

Saldırılar Cebaliye kampı ve Beyt Lahiye'de yoğunlaşıyor.

İşgal güçleri bu kapsamda sivillerin sığındığı birçok bölgeyi ablukaya almış ve sivilleri bu bölgelerden silah zoruyla çıkarmıştı. 16 yaşının üzerindeki erkekler tutuklanarak bilinmeyen bölgelere götürülmüştü.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, bölgedeki saldırıların devam ettiği ifade edildi.

4 Ekim'den bu yana devam eden saldırılarda 50 bin kişinin bölgeden tehcir edilerek Gazze kent merkezine gönderildiği belirtildi.

İşgal ordusu iki tugayın ve bir bölüğün Cebaliye kampına yönelik kuşatmasının devam ettiğini, bölgede çatışmaların sürdüğünü doğruladı. Ordunun açıklamasında bölgede toplam 600 kişinin gözaltına alındığı ifade edildi.

Gazze kuzeyinde halen yaklaşık 100 bin kişinin bulunduğu ifade ediliyor. Gazze kent merkezi ile birlikte bölgenin toplam nüfusunun ise yaklaşık 400 bin olduğu değerlendiriliyor.

Gazze kuzeyindeki saldırıların ve tehcirin tamamlanmasının ardından İsrail'in Gazze kent merkezine yönelik büyük bir saldırı başlatacağı tahmin ediliyor.

Filistin Haberleri

Bergusi, İsrail hapishanesinde "acımasız saldırılara" maruz kalıyor
Gazze Şeridi'nin güneyinde un ve ekmek krizi derinleşiyor
Kassam mücahitleri Cebaliye'de siyonist katilleri avlıyor
Siyonistler Batı Şeria'daki evleri askeri karakola dönüştürüyor
Hamas işgal ordusunun bir günde 5 gazeteciyi öldürmesini kınadı