Siyonist Komandoların İsimleri İstendi

Mavi Marmara saldırısını soruşturan İstanbul Başsavcılığı, İsrail adli makamlarından saldırıyı yapanlar ile emri veren kişilerin kimlik bilgilerini istedi.

Filistin'e yardım malzemesi götüren Mavi Marmara gemisine yapılan vahşi saldırıyla ilgili soruşturmada yeni bir gelişme oldu. Vatan gazetesinde yer alan habere göre savcılık, İsrailli yetkililerden gemiye baskın yapan komandoların ve emri verenlerin açık kimlik bilgilerini istedi. Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Akif Ekinci, İsrail Adalet Bakanlığı'na iletilmek üzere hazırladığı iki sayfalık İngilizce ve Türkçe yazıyı TC Dışişleri Bakanlığı'na gönderdi.

YOLCULAR İŞKENCE GÖRDÜ

9 kardeşimizin şehadeti ve onlarca kardeşimizin yaralanmasıyla sonuçlanan olayla ilgili olarak hazırlanan yazıda, gözaltına alınan kardeşlerimize savaş helikopterlerinin üzerlerine aşırı şekilde alçaltılmak suretiyle psikolojik baskı yapıldığı, kelepçelendikleri, özel eşyalarına el konulduğu, cezaevinde de aç bırakılarak ve dinlenmelerine izin verilmeyerek işkence yapıldığı ifade edildi.

Yaşanan olayların özetle anlatıldığı yazıda, İsrailli yetkililerden, eylemi gerçekleştirenler ile emir ve talimatları verenlerin açık kimlik bilgilerinin tespiti istendi. Yazıda ayrıca olayla ilgili her türlü bilgi ve belgenin de verilmesi talep edildi.

İSRAİL İSİMLERİ VERECEK Mİ?

Yaşananların ardından İsrail, operasyona katılan ve Mavi Marmara baskını sonrasında yargılanan askerlerin hepsinin kimliğini gizli tuttu. İsrail'in şimdi Savcılığın bu talebine vereceği cevap merak konusu.

2010'da İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından, toplanan bağışlarla 800 bin dolara satın alınan Mavi Marmara'nın da dahil olduğu gemi filosu 37 farklı ülkeden gelen aktivistlerle Gazze'ye yardım göndermek için 31 Mart 2010'da yola çıktı.

Gemilerin kıyıya ulaşmasını engellemek için İsrail ordusu uluslararası sulardaki gemiye asker çıkardı. 9 kardeşimiz şehit edildi. Siyonist İsrail ordusunun ele geçirdiği gemi Aşdod limanına demirlendi.

Yaşananların ardından Türkiye, İsrail ile ilişkileri askıya aldı ve İsrail'in özür dilemesi ve zararı karşılamasını istedi. Yetkililer istekleri yerine getirilene kadar İsrail'le görüşmeyeceğini açıkladı. 23 Haziran'da İsrail geminin iade edilmesine karar verdi. 7 Ağustos'ta İskenderun'a varan Mavi Marmara'da saldırı izleri dikkat çekerken, gemiden 550 bin TL'lik döviz, 269 telefon, 100 dizüstü bilgisayar, 87 kamera ve 121 fotoğraf makinesi çalındığı açıklandı.

Mavi Marmara Haberleri

Mavi Marmara mağduru Osman Atalay 150 bin TL tazminat davası kazandı
'Mavi Marmara' gemisi icradan satıldı
Gülden Sönmez, Mavi Marmara ile ilgili yargı sürecini anlattı
Siyonist İsrail'in Mavi Marmara saldırısının üzerinden 11 yıl geçti
Bülent Yıldırım: Mavi Marmara bir dönüm noktasıydı