Knesset'in resmi internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, tasarının görüşüldüğü ilk oturumda 42 evet, 15 hayır ve 7 çekimser oy kullanıldı. Bu sonuca göre tasarı birinci oturumda kabul edildi. Ancak tasarının yasalaşarak yürürlüğe girmesi için parlamentoda iki farklı oturumda daha görüşülerek oylanması gerekiyor.
Açıklamada, söz konusu tasarının, yasalaşması halinde İsrail İçişleri Bakanlığı'na "İsrail'i boykot eden kuruluşlarla herhangi bir bağlantısı olanlara vize ve oturma izni vermeme" imkanı sağlayacağı kaydedildi.
İsrail'in boykot edilmesini savunan yaklaşık 200 Filistinli sivil toplum kuruluşu tarafından 2005 yılında başlatılan "Boykot, Yatırımların Geri Çekilmesi ve Yaptırımlar (BDS) Hareketi" ile İsrail üzerinde ekonominin yanı sıra akademik, kültürel ve siyasi alanlarda baskı oluşturulması hedefleniyor.
Uluslararası bir hareket olan BDS, Filistin toprağındaki İsrail işgaline son verilmesi, İsrail'in Arap-Filistinli vatandaşlarına tam eşitlik sağlanması ve Filistinli sığınmacıların geri dönüş haklarına saygı duyulması için çalışmalar yürütüyor.