Ben Gvir'in sözcüsü, siyonist bakanın bölgeye bugün bir ziyaret gerçekleştirdiğini belirtti. Ziyaret, Müslümanların yanı sıra Yahudilerin de tepkisini çekti. Ultra Ortodoks milletvekili Moshe Gafni, ziyaretin "Yahudi halkı için en kutsal yerin kutsallığına ve önde gelen din alimlerinin üzerinde mutabık kaldığı statükoya bir saldırı olduğunu" savundu. Ultra Ortodoksların bazıları, "kutsallığı nedeniyle kutsal alana ayak basmanın yasak olduğuna" inanıyor.
Ben Gvir'in ziyaretinin "egemenlik göstergesi olmadığını, aksine kutsallığa saygısızlık teşkil ettiğini ve Müslüman dünyasında gereksiz tahriklere yol açtığını" savunan Gafni, Ben Gvir'e bölgeye yönelik ziyaretleri bırakma çağrısı yaptı.
Siyonist Ben Gvir son dönemde Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarını artırıyor.
Yahudi işgalciler cuma ve cumartesi haricinde her gün Mescid-i Aksa'ya girebiliyor. Cuma günleri cuma namazları sebebiyle buna izin verilmezken cumartesi günü ise Yahudilerin tatil günü olan "şabat" olduğundan baskınlara ara veriliyor.
Mescid-i Aksa'ya yönelik baskın ve saldırılar son dönemde artış gösteriyor.
İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Batı Şeria ve Kudüs'te baskılarını artırması neticesinde, Yahudilerin baskınları ciddi bir direnişle karşılaşamıyor. Binlerce Filistinlinin gözaltına alındığı bölgede Filistinlilerin hareketi büyük ölçüde sınırlandırılmış durumda.