Siyasette Kenara İtilme Sendromu mu?

Olur olmaz her vesileyle eski yol arkadaşlarıyla polemiğe girme görüntüsü bu gidişle Bülent Arınç’tan geriye sevimli bir hatıra bırakmayacak gibi!

Haksöz Haber

Erdoğan’a yönelik eleştirilerinin dozunu giderek artıran Bülent Arınç dün katıldığı Bilkent Üniversitesi’ndeki bir konferansta Can Dündar kararından ötürü AYM’ye övgüler yağdırırken, AYM’nin kararını tanımadığını, saygı duymadığını ifade eden Erdoğan’ı isim vermeden eleştirmiş.

Şüphesiz Erdoğan ya da iktidar eleştirilmez değildir. Bu partiye uzun yıllar hizmet etmiş bir isim ve kamuoyunun vicdanlı, dürüst bir siyasetçi olarak tanıdığı bir kişi olarak Bülent Arınç’ın olumlu, yapıcı eleştiriler getirmesi gayet faydalı da olur. Ama görünen o ki, Bülent Arınç faydalı olmaktan çok öfkeyle hareket etmekte. Üzüm yemekten çok bağcı dövme misali düzeltmekten, katkıda bulunmaktan ziyade hesap sorma, hırpalama mantığıyla davranmakta.

Baksanıza üstelik kamuoyunda bunca tartışmaya yol açmış bir karar olduğu gerçeğini de görmezden gelerek AYM’yi övmüş, kararından dolayı alkışlamış! AYM’nin kararının hukuki açıdan çokça tartışmalı olduğu bir yana verilen bu görüntünün Can Dündar gibi şebbihalığı tescilli bir isimden ötürü ortaya çıkmış olması bile başlı başına bir gariplik.

Tamam, Arınç vefasızlıktan yakınıyor, kendisine haksızlık yapıldığını düşünüyor, kenarda kalmış olmaktan rahatsız! Ama tüm bunlar AYM’yi ya da bir başka kurumu adeta kutsamaya kadar işi vardırmayı anlaşılır kılar mı? Daha yakın bir zaman öncesine kadar türlü vesilelerle AYM’den dayak yemiş, çeşitli dayatmalarına, hukuk kılıfına giydirilmiş zorbalıklarına maruz kalmış bir ismin verdiği bu görüntü hiç yakışmıyor. Bülent Arınç öfkesini kontrol altına almak ve bu gidişatın başta kendisi olmak üzere içinde geldiği, emek verdiği mahallenin tümüne zarar verdiğini idrak etmek zorunda.

Al Jazeera'de Yer Alan Haber:

Arınç'tan Erdoğan'a: Tanımıyorum Demekle Olmaz

AK Parti kurucularından, eski Hükûmet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Can Dündar ve Erdem Gül hakkında Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) verdiği “tutuksuz yargılanma” kararı ve sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu kararla ilgili “Karara uymuyorum, saygı da duymuyorum.” sözlerine değindi.

Arınç “Her karar eleştirilebilir, tabî hukuki açıdan. Seni tanımıyorum demekle olmaz… Şimdi anayasa mahkemesi kararlarına uymamak herhâlde bu anayasa mevcut oldukça çok geçerli bir söz değil. Neden? Çünkü, Sayın Cumhurbaşkanımız bu mevcut anayasaya göre seçildi.”.

Arınç, Anayasa Mahkemesi'nin ve Başkan Zühtü Arslan'ın Türkiye'nin ufkunu açacak bir karar verdiğini söyledi ve şu sözleri sarf etti:

“Ben 17 üyenin 12’sinin, 15’inin gerçekten çok iyi bir hukukçu olduğunu, vatanperver olduğunu çok yakından biliyorum. Kaldı ki sayın başkan Zühtü Bey, AK Parti’nin anayasa çalışmalarına bir akademisyen olarak katılmış bir insandı. Kendisine anayasayı emanet ettiğimiz bir insan bugün farklı karar verdi diye lince tâbi tutuluyor. Ben Sayın Anayasa Mahkemesi Başkanı’nın yanındayım ve onu tebrik ediyorum ve huzurlarınızda da teşekkür ediyorum. Çok güzel, çok iyi ve Türkiye’nin ufkunu açacak bir karar verdi.”.

Yorum Analiz Haberleri

Yapay zeka statükocu mu?: ChatGPT'de cevaplar neye göre değişiyor?
Devrim ile derinleşen kardeşlik: Suriye & Türkiye
Meşru olanı savunursan karşılığını elbet görürsün!
Türkiye solu neden hala Esed rejimini savunuyor?
Sosyal medyada görünürlük çabası ve dijital nihilizm