Sınırda Baas Rejimine Protesto

Kilis Öncüpınar Suriye sınır kapısında bir çok kuruluşun desteği, Türkiye'de yaşayan Suriyeliler Suriye’de yaşanan olayları protesto ettiler.

Kilis Öncüpınar Suriye sınır kapısında Cuma günü 100 araçlık konvoy ile İstanbul, Ankara Adana, Alanya, Adıyaman Kahraman Maraş, Şanlı Urfa, Malatya, Osmaniyei Hatay, Diyarbakır'dan gelen sivil toplum örgütü temsilcileri ve Türkiye'de bulunan Suriyeli öğrencilerin katılımı ile Suriye'de yaşanan olaylar protesto edildi.

Eylemde konuşan İHH yönetim kurulu üyesi Osman Atalay; Suriye'nin dünyaya tamamen kapatıldığı tam bir medya karartması uygulandığını. 2 aydır ölümler, tutuklanmalar ve işkencelerle beraber, Suriye'de de Halepçe ve Bosna'da yaşananların gerçekleşmesinden korkulduğunu söylerken. İKÖ ve Arap Birliği, Kızılhaç, BM ve UCM gibi uluslararası kurumların Suriye'de yaşananlara sessiz kalmasını kınadı. Suriye'de Gazze ve Srebrenitsa'da yaşanan katliamların benzeri yaşanmakta olmasına rağmen sessizliğin ürkütücü olduğunu açıkladı.

Anadolu Platformu adına, Turgay Aldemir konuşmasında müslümanların kardeş olduğunu ve sivil toplum kuruluşlarının görevinin adaletle merhametle olaylara yaklaşması gerektiğini ve Suriyeli kardeşlerimizin sonuna kadar yanlarında olmamız gerektiğini söyledi.

Mazlumder Gaziantep şubesinden Mehmet Alkış ise, Suriye'de yaşanan katliamlara sessiz kalmanın inanç ve tarihi sorumluluğumuz açısından bizleri üzen bir tarafı vardır. Suriye halkı dünyanın gözü önünde katliam yaşarken olaylara siyasi bir açıdan sessiz kalmanın bedeli çok ağır olabilir dedi. Suriyeli Esma Muhammed ülkesinde yaşananlar ile ilgili şiir okudu. Suriyeli dr. Hamdi Osmanoğlu ise Türkiye'deki kuruluşlara verdikleri destekten dolayı teşekkür etti...

Etkinlik-Eylem Haberleri

Bursa’da Gazze nöbeti devam ediyor
Çocuklar "Hayat Namazla Güzeldir" sloganlarıyla yürüdü
Aksa Tufanı ve kazanımları
Özgür-Der Üniversite Gençliği programlarına başladı!
Diyarbakır Özgür-Der Gençlik Çalışmaları başladı