"Sezai Karakoç sanat ve fikriyatını İslami mücadeleye vakfetmişti"

Şair, yazar ve fikir adamı Sezai Karakoç, Şehzadebaşı Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından ebediyete uğurlandı. Karakoç'un naaşı Şehzadebaşı Camii'nin haziresine defnedildi.

HAKSÖZ HABER

Mütefekkir ve şair Sezai Karakoç, 88 yaşında geçtiğimiz gün vefat etti.

Diriliş düşüncesinin mimarı olan Karakoç, varoluş mücadelesi ve ortaya koyduğu medeniyet tasavvuruyla bir dönemi şekillendirirken gençlere rehberlik ve öncülük etti. 

Sezai Karakoç'un naaşı Fındıkzade'deki evinden çıkarılıp, Şehzadebaşı Camii'sine getirildi. Karakoç'un naaşı başında tekbir ve sâlâvât getirildi.

88 yaşında hayata veda eden usta edebiyatçının cenazesi, ikindi namazını müteakip Şehzadebaşı Camii'sinde kılınan cenaze namazının ardından caminin haziresine defnedildi.

Sezai Karakoç'un cenaze namazı

Sezai Karakoç’un cenaze merasimi sonrası TVNet’le bir söyleşi gerçekleştiren gazeteci yazar Kenan Alpay, Sezai Karakoç’un Müslümanların fikir dünyasına kazandırdıklarına değindi.

Alpay, “Türkiye’de laikliğin militan bir şekilde seferber edildiği ve İslam’ın duygu, düşünce, değer, ibadet ve sembollerinin kamusal alandan tecrit edildiği ağır bir iklimde Sezai Karakoç “Kıyamet aşısı”ndan, “Diriliş neslinin amentüsünden” bahsediyordu... Bir “Asım’ın nesli” bir de “Diriliş nesli” vardır. Bu ikisi birbirini tamamlayan bir ütopya olarak görünebilir ama ben ütopya olmadığını düşünüyorum. Çünkü Türkiye’nin düşünce anlamında çoraklaştırıldığı bir iklimde, insanların Sezai Karakoç’un yazdığı kitapları okuyarak düşünce dünyasını şekillendirdiğini görüyoruz…” ifadelerini kullandı. 

Kenan Alpay'ın TVNet ile Sezai Karakoç üzerine gerçekleştirdiği söyleşi,

Haber Haberleri

Suriye yeni bir hikayeye başlarken bize düşen sorumlulukların farkında olmalıyız!
Sistematik bir katliamı "Bahane" olarak görme hezeyanı
Türkiye’deki Suriyeli muhacirler Halep’e dönmeye başladı
Şeyho Duman vefat etti
BM temsilcisine Hamas protestosu