Selahattin Demirtaş'a Üç Yıla Kadar Hapis İstemiyle Yeni Dava

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş hakkında, "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Terör soruşturması kapsamında tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında, Sancaktepe'de 7 Haziran seçimleri öncesinde yapılan mitingdeki konuşmasında "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçunu işlediği iddiasıyla 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Dinamik Radyo Televizyon AŞ, Star Medya Yayıncılık AŞ ve Bahadır Saraçgil "müşteki", Selahattin Demirtaş da "şüpheli" olarak yer aldı.

DEMİRTAŞ'IN 7 HAZİRAN 2015'DEKİ SEÇİM MİTİNGİNDE KONUŞMASI

İddianamede, şüpheli Selahattin Demirtaş'ın, 7 Haziran 2015'te yapılan genel seçime ilişkin partisinin Sancaktepe mitinginde Star gazetesini sallayarak bir konuşma yaptığı anlatıldı.

Demirtaş'ın bu şekildeki konuşmasından sonra 19 Temmuz 2015'te, şikayetçilere ait Star Medya Yayıncılık AŞ ile Dinamik Radyo Televizyon AŞ ve yetkililerinin bulunduğu Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Bahariye Caddesi'ndeki adrese bomba konulduğu belirtilen iddianamede, zaman ayarlı ve basınç tesirli olduğu tespit edilen bombanın uzman ekiplerce imha edildiği kaydedildi.

İddianamede, olayla ilgili Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturma yürüttüğü, soruşturma evrakının şüphelilerin tespit edilmemesi nedeniyle "tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el değiştirme", "suç örgütlerinin isimlerini kullanarak tehditte bulunmak", "silahlı terör örgütüne üye olma" ve "devletin birliğini ve bütünlüğünü bozma" suçlarından daimi aramaya alındığı belirtildi.

Şüpheli Demirtaş'ın Sancaktepe'deki konuşmasından sonra söz konusu bombanın konulduğu aktarılan iddianamede, terör örgütü mensuplarının bombayı benzer gerekçelerle müştekilere ait binanın çevresine koydukları ifade edildi.

İddianamede, tüm dosya kapsamından ve toplanan delillere göre şüpheli Demirtaş'ın atılı suçu işlediğinin anlaşıldığı aktarıldı.

Selahattin Demirtaş'ın olayla ilgili ifadesinin tespiti amacıyla iş yeri adresinin bulunduğu Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına, MERNİS adresinin bulunduğu Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına ve oy kullandığı adresine çağrı kağıtlarının gönderildiği belirtilen iddianamede, çağrı kağıtlarının usulüne uygun tebliğ edilmesine rağmen şüphelinin herhangi bir mazeret sunmaksızın ifade vermeye gelmediği, bu nedenle şüphelinin savunma hakkından vazgeçmiş olduğunun kabulü ile iddianame hazırlandığı vurgulandı.

Bu kapsamda Demirtaş hakında "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istenen iddianame gönderildiği Anadolu 34. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Demirtaş'ın yargılanmasına ilerleyen günlerde başlanacak.

 

Gündem Haberleri

Sakarya Üniversitesi'nden "Doğu Türkistan" konferansına engel
BDS'den İsrail'e hizmet veren Arap kanallarına boykot çağrısı
Kemalistler, muvazzaf askerlerden darbe umudu kalmayınca emekli askerlere sarıldı
Türkiye Adalet Akademisi Kanunu Teklifi komisyonda kabul edildi
Türkiye'de son 50 yılda 36 göl kurudu