Şehit Yahya Sinvar’ın son bakışları 

“Yahya Sinvar’ın son bakışlarının işaret ettiği Gazze Okulu’ndan öğreneceğimiz birçok şey olduğu gibi kendimizi sorgulamayı gerektirecek bir o kadar nedenimizin de olduğu, asla gözden kaçırılmamalıdır.”

YUSUF YARGIN / HAKSÖZ-HABER

İşgal, yoksulluk ve direniş üçgenindeki bir mülteci kampında başlayan hayatını, Hamas ve el- Kassam Tugayları’nın en üst mevkilerinde iken şehit düşerek sona erdirmiş bir liderden bahsediyoruz. Birçok yönüyle işgal altında olan İslam Ümmeti’nin, o, sönmeye yüz tutmuş umutlarını yeniden alevlendiren bir mücadelenin liderlerinden biriydi o.

Yahya Sinvar, 16 Ekim 2024 tarihinde Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentinde, kara operasyonu esnasında, İsrail İşgal Ordusu tarafından şehit edilmişti. Dünya kamuoyu, daha önceki katliam ve soykırım görüntülerini canlı yayınlarla izlediği gibi Sinvar’ın şehadetine dair son görüntüleri de izlemiş oluyordu.

Takdir-i ilahi bu ya, azılı düşmanları eliyle onun nasıl bir kahraman olduğuna dair drone görüntüleri, tüm dünyaya servis edildi. Siyonist rejim, Sinvar’a dair kahramanlık algısı yaratacak görüntüleri paylaşan askerleri hakkında soruşturma başlatsa da iş işten geçmişti artık...


Yazının devamı >>>

Yorum Analiz Haberleri

Bahçeli’nin diyalog çağrısı bize ne anlatıyor?
‘Yarın Cumhuriyet ilân edeceğiz' denilerek, gelen sistem ne kadar Cumhuriyet idi?
Başkalarının yalancısı ve kendinin yabancısı bir insan!
Kürt meselesinin tek muhatabı Kürt halkıdır
Amerikan medyasında seçim darbeleri