"Şebbihalaşmış Sol’un Üniversitelerde Tahakküm Çabası"

Rıdvan Kaya, yazısında sol güruh tarafından müslüman öğrencilere yapılan saldırıları değerlendiriyor, "Müslümanlar kimliklerini, değerlerini, kardeşlerini savunmak durumundadır." diyor.

Rıdvan Kaya, gündeme dair değerlendirmelerde bulunuyor:

Çeşitli üniversitelerde İslami kimlikli öğrencilere ya da faaliyetlere yönelik engelleme çabaları, tecavüzler, saldırılar gerçekleştiğini görüyoruz. Bir salgın gibi oradan oraya yayılarak devam eden bu eylemlerin nasıl bir zihniyetin ürünü olduğunu ve bu eylemleri gerçekleştirenlerin nasıl bir ruh hali içinde bulunduklarını bilmek gerekiyor.

Her ne kadar kendisini özgürlükçü, insan hakları savunucusu vb. iddialarla tanımlasalar da sol ideoloji mensupları genelde baskıcı, dayatmacı bir tutum içindedirler. Bu sahip oldukları ideolojinin temelde Batılı aydınlanma felsefesine dayanmasından, laik-ilerlemeci bir zemine oturmasından kaynaklanmaktadır.

Tekelci Zihniyetin Beslediği Tekebbür Hali

Doğruyu, gerçeği bilme ve sahiplenme mantığı bu anlayışta doğruyu, gerçeği adeta tekeline alma biçimine dönüşmüştür. Aşırı ve yoğun ideolojik motivasyonla karşıtlarını ya da kendisinden olmayanları değersizleştirme, yok sayma ve hatta pek çok durumda imha edilmesi gereken zararlı unsurlar olarak görme eğilimi sol ideoloji ve dünya görüşünün mensupları arasında yaygın bir tutumdur.

Bu yüzden dünyanın pek çok yerinde olduğu gibi, yaşadığımız ülkede de kendi ideolojisini savunmak, iktidarını oluşturmak için ağır bedeller ödeyen ve bu süreçte kabul edelim ki, haktan, özgürlükten, hukuktan yana geniş bir literatür ve güçlü bir söylem geliştiren bu kafa yapısı iktidara eriştiği ve otoritesini kurabildiği ya da hissettirdiği her alanda kendisi haricindekilere karşı alabildiğine otoriter, dayatmacı, tahammülsüzce davranmıştır.

(...)

Yazının Devamı İçin Tıklayın >>>

Yorum Analiz Haberleri

META'nın görevi bebek katillerini aklamak mı?
İnsanlar neden ölümü düşünmekten kaçar?
Suriye devrimi sonrası kazananlar ve kaybedenler
Tarihi bilmeden bilgiye erişemeyiz
Hurafe eleştirisi ile toplumsal hafızayı imha