Şaron, Her An Son Nefesini Verebilir!

Sabra ve Şatilla katliamlarının sorumlusu Siyonist İsrail eski Başbakanı Ariel Şaron'un durumu daha da kötüleşiyor. Hastane kaynakları her an son nefesini verebilir açıklaması yaptı.

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre İsrail eski başbakanlarından 'Lübnan Kasabı' lakaplı Ariel Şaron'un (85) sağlık durumunun daha da kötüleştiği açıklandı. 7 yıldır komada olan Şaron'un her an son nefesini vereceği açıklandı.

Doktorları tarafından 4 Ocak 2006'dan beri komada olan Şaron'un birçok hayati organının yaklaşık bir hafta önce iflas ettiği kamoyuna açıklanmıştı. Şaron, 2001'den, beyin kanaması geçirip yoğu bakıma alındığı 2006 yılına kadar başbakanlık koltuğunda oturmuştu.

Sabra ve Şatilla katliamlarının sorumlusuydu

16 Eylül 1982 tarihinde İsrail yanlısı milisler Batı Beyrut'ta Sabra ve Şatilla adındaki Filistin mülteci kamplarını basarak çocuklar dahil binlerce (700 ile 3500 arası) kişiyi katlettiler. Sabra ve Şatilla katliamında Siyonist şef Ariel Şaron'un rolü olduğu ortaya çıkmıştı.

Ariel Şaron 1982 yılında Lübnan İç Savaşı sırasında İsrail'in Savunma Bakanı olarak görev yapmaktaydı. Gözlemciler İsrail'in gözleri önünde gerçekleşen Sabra ve Şatilla katliamından Ariel Şaron'u sorumlu tutmuşlardır. Ariel Şaron'un 2000 yılında Kudüs'teki Mescid-i Aksa'ya polis koruması altında yaptığı baskın ve verdiği demeç Filistinlilerin 2. İntifadayı başlatmalarına neden oldu ve bir provokasyon olarak görüldü.

YOM KİPPOR SAVAŞI'NDA MISIRLILARA KARŞI SAVAŞTI

1967 Savaşı'nda büyük bir yenilgi yaşayan Mısır, Suriye ve Ürdün, 1973 yılında Sina Yarımadası'nda ve Golan Tepeleri'nde bulunan İsrail kuvvetlerine saldırdı. 6 Ekim 1973 günü başlayan bu savaş altı gün süren 1967 Savaşının yarattığı tepkinin bir sonucuydu. İsrail Altı Gün Savaşı'ndan, işgalindeki toprakları yaklaşık üç kat genişleterek çıktı. Savaşta Şaron da İsrail ordusunda yeraldı.

MESCİD-İ AKSA'YA GİRDİ, İKİNCİ İNTİFADA BAŞLADI

İkinci İntifada, Ariel Şaron'un Mescid-i Aksa'ya girmesiyle ortaya çıktı.. Bu tecavüz üzerine Filistinli gruplar tarafından, 2000 yılının eylül ayında İkinci İntifada başlatıldı. Kısa zamanda Filistin Otonom bölgesinin sınırlarını aşarak İsrail'e yayılan İkinci İntifada, Şubat 2005'te, Mısır'ın Şarm el Şeyh kentinde, Mahmud Abbas ve Ariel Şaron arasındaki ateşkes anlaşması ile 'resmi olarak' sona ermiş ancak pek çok Filistinli grup bu anlaşmayı tanımayarak intifadayı sürdürmüştü. Kasap Şaron'un tahrikiyle başlayan olaylar son 8 yılda çok sayıda Filistinlinin katledilmesine yol açtı.

 

Haber Haberleri

Suriye yeni bir hikayeye başlarken bize düşen sorumlulukların farkında olmalıyız!
Sistematik bir katliamı "Bahane" olarak görme hezeyanı
Türkiye’deki Suriyeli muhacirler Halep’e dönmeye başladı
Şeyho Duman vefat etti
BM temsilcisine Hamas protestosu