Saraçhane'de Gazze dayanışması sürüyor: İşgal rejimi tüm insanlığın ortak sorunudur!

Gazze Dayanışma Platformu'nun çağrısıyla Gazze halkı için vitir namazında Saraçhane’de kunut duası okundu.

Siyonist zulme karşı aylardır çetin bir direniş gösteren Gazze halkı mücadelesine devam ediyor. İşgal rejimi katliamlarla Gazzeli Müslümanlara boyun eğdirmek isterken Türkiye ve dünyada Gazze ile dayanışma gösterileri sürüyor. 

Gazze Dayanışma Platformu'nun çağrısıyla Gazze halkı için vitir namazında Saraçhane’de kunut duası okundu. 

Veysel Çetin tarafından okunan Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından söz alan Ahmet Varol, bir senedir Gazze halkının verdiği amansız mücadele ile zalimlere unutamayacakları bir ders verdiğini ifade etti. 

"BM'nin aldığı karara göre 21 Eylül 'dünya barış günü' olarak tanımlanıyor. Küresel emperyalizmin sermasiyle Gazze halkını katleden Siyonist çete işlemedik insanlık suçu bırakmadı. Siyonist vahşetin bu derece bir vahşete ulaştığı bir vasatta BM'nin barıştan bahsetmesi akıl dışı bir durumdur. Gazze halkı katledilirken BM'nin bayrağı altında dünya liderleri konferanslar düzenliyorlar. Katliam ise hiçbir kesintiye uğramadan devam ediyor. Gazze'de camiler, evler vurulurken Siyonist işgalci vahşeti bütün bölgeye yaymak için Lübnan'a saldırıyor. Sergilenen vahşeti Batılı ülkeler görmezden gelirken Siyonist çete daha insafsız bir şekilde hareket ediyor. Batı emperyalizmin sözcüsü olan medya organları Siyonistlerin işledikleri suçları 'savaş taktiği' olarak lanse ediyor. Böylece katliam ve vahşet normalleştiriliyor. 

Batı Şeria ve Gazze'deki katliamlar sistematik mahiyetini koruyor. İşgal rejimi Filistinli şehitlerin cesetlerine bile insanlık dışı muamelelerde bulunuyor. BM ise kınama kararı alarak bir iş yaptığını zannediyor. Ortadaki Siyonist kuduz köpeği etkisiz hale getirmeden yapacağınız tüm işlerin hiçbir anlamı yoktur! Siyonist canilerin varlığını sürdürdüğü bir ortamda barıştan ve huzurdan bahsetmek mümkün değildir. İşgal rejimi sadece Filistin veya Lübnan'ın değil tüm insanlığın sorunudur. Filistin direnişi de bu bağlamda bütün insanlık adına verilen bir mücadeledir. Siyonist çeteye Gazze'yi dar eden mücahitlerin mücadelesine omuz vermek şeref vesilesidir!"

Grup Biz Ümmetiz, Filistin direnişini selamlayan ezgiler söyledi. İsmail Duru'nun kıldırdığı vitir namazında okunan kunut duasında Gazze'de direnen Müslümanlar için Allah’tan muzafferiyet niyaz edilirken Siyonist çete başta olmak üzere coğrafyamızda kan akıtan mücrim rejimler lanetlendi. 

Eylem namaz ile sona erdi.

Etkinlik-Eylem Haberleri

Muşlu müslümanlardan "Seccadeni Al Gel" etkinliği
Ankara'da "Soykırıma İsyan Filistin'e Destek Yürüyüşü" düzenlenecek
Özgür-Der Gazze’de yemek ve temiz su dağıtımını sürdürüyor
Diyarbakır Özgür-Der’in Aylık Seminerleri "Yükselen Milliyetçilik ve Irkçı Zehirlenme" konusuyla başladı
Özgür-Der Gazze’de sıcak yemek ve temiz su dağıtımı gerçekleştirdi