Sapanca’da Ma’un Suresi Semineri

Sapanca Bilgi Eğitim Dayanışma Derneği “HAYAT KİTABIMIZ KUR’AN SEMİNERLERİ” Yılmaz KARAKIŞ’ın sunduğu “Namazın Müslümanı Dönüştürmesi ve Maun Suresi” semineri ile devam etti.

Surenin mealini vererek konuya başlayan Yılmaz KARAKIŞ daha sonra Suredeki vurgulara değindi.

-   Maun Suresi ilk dönem inen mesajlardandır diyebiliriz.

-  "Dini yalan sayanı gördün mü" vurgusu ilk dönem için önemlidir zira ilk dönemde oturtulmaya çalışılan kavramların önemi açısından değerlidir.

-   Yetimin itip kakılması yoksulun doyurulmaya ön ayak olunmaması kılınan namazdan gafil olunması ve en ufak bir yardımın dahi esirgenmesi Mekke'de ilk dönem açısından çok önemli vurgulardır.

-  Mekke'de yetim dediğiniz zaman yoksul dediğiniz zaman direkt olarak Darun Nedve ve onun müdavimleri gelir. Çünkü yetimleri sömürenler bunlardır yoksullara sahip çıkmayanlar bunlardır.

- Gördün mü ifadesi görüp duruyorsun fakat fark edebildin mi? gibi bir anlam yakınlığını da taşıyabilir.

-  "Din" kavramı da yine önemlidir. Mekke'de hakim olan dini yapının tüm ritüelleri sıralanıyor onun yerine konması gereken doğru davranışlara vurgu yapılıyor.

-  Günümüzde beş vakit namaz kılıp tüm dini görevlerini yerine getirdiğini zannedenler olduğu gibi aynı zamanda namazı şekilsel bir ibadete sokup onun içinden çıkamayanlar da vardır.

-  Oysa namaz surede belirtildiği gibi"ye time" de karışmaktadır "yoksulluğa da" karışmaktadır."En ufak bir yardımı esirgeyene de" karışmaktadır.

- Demek ki namaz durağan vakti geldiğinde şekilsel olarak yerine getirilen bir ibadet değil tam tersine tüm hayatı kapsayan hayata yön veren bir ibadettir.

Sabed Seminerleri 21 Mayıs 2011 Cumartesi günü saat 20.30 da yapılacak olan Ali Fuat US tarafından sunulacak "Dinin Tanınması ve Kafirun Suresi" semineri ile devam edecek.

 

Etkinlik-Eylem Haberleri

Bursa’da Gazze nöbeti devam ediyor
Çocuklar "Hayat Namazla Güzeldir" sloganlarıyla yürüdü
Aksa Tufanı ve kazanımları
Özgür-Der Üniversite Gençliği programlarına başladı!
Diyarbakır Özgür-Der Gençlik Çalışmaları başladı