Sakarya Üniversitesi'nde Mısır ve Suriye Gecesi

Sakarya Üniversitesi'nde “Suriye ve Mısır Direniyor Kardeşlerimizi Selamlıyoruz” başlıklı bir gece düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi Üretim Araştırmaları Topluluğu’nun organizatörlüğünde Sakarya Özgür Düşünce Topluluğu ve ÜNİAK’ın değerli katkıları ile Sakarya Üniversitesi öğrencilerinin düzenlemiş olduğu “Suriye ve Mısır Direniyor Kardeşlerimizi Selamlıyoruz” başlıklı program Sakarya Üniversitesi 1 nolu kongre salonunda yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Sunuculuğunu SAÜ Konservatuvar Öğrencisi Bekir Avcı’nın yaptığı programa Ali İmran Suresi’nin (3/102-108) okunması ve mealinin verilmesi ile başladı. SAÜ İnşaat Mühendisliği öğrencisi Muhammed Beydüz’ün hazırlamış olduğu sinevizyonun ardından Gazeteci Yazar Nevzat Çiçek konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edildi. Çiçek, konuşmasında yeni bir dünyanın kurulmakta olduğunu ve buna engel olmak isteyen eski dünya özlemlilerinin yeni oyunları tezgâhlamanın peşinde koştuklarını vurguladı. Bunun için de en çok “İslam’a karşı İslam’ın” kullanılmak istendiğini belirten Çiçek, Müslümanların ayrılıkları ve çatışmaları bırakıp yeniden bir kardeşlik ikliminde buluşmaları gerektiğini söyledi.

Daha sonra Akit Gazetesi Yazarı ve Özgür-Der Genel Başkan Yardımcısı Kenan Alpay konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edildi. Hz. Peygamberin “Müslüman kendisi için istemediği bir şeyi başkası için de istemeyendir” hadisi ile konuşmasına başlayan Alpay, konuşmasında Müslümanların kardeşliklerinin tesisi ve yeniden bir ümmet inşası için gösterecekleri çabaların değerine değindi. Ayrıca 3 yıla yakın bir süredir devam eden Suriye intifadasına ve ölen on binlerce insana rağmen hala bazı yazar-çizerlerin/düşünce adamlarının büyük kısmında kafa karışıklığı ya da yanlış saf tutma olduğunu belirten Alpay, Suriye’ye yönelik kalem oynatamamış, tek cümle kuramamış bu insanları eleştirdi.

Konuşmaların ardından Grup Yürüyüş konseri başladı. Yeni ve eski ezgileri okuyan Grup Yürüyüş öğrencilerden gelen istekleri de değerlendirdi.

Programın sonunda katılımcılar Nevzat Çiçek’e SÜAK Başkanı Yasin Şerifoğlu Kenan Alpay’a Özgür Düşünce Topluluğu üyesi Muhammed Beydüz ve Grup Yürüyüş solisti Mehmet Ali Aslan’a ise SÜAK Üyesi Muhammed Alperen Şerifoğlu tarafından günün anlam ve önemine ilişkin birer hediye takdim edildi.

Haksöz-Haber

Etkinlik-Eylem Haberleri

Bursa’da Gazze nöbeti devam ediyor
Çocuklar "Hayat Namazla Güzeldir" sloganlarıyla yürüdü
Aksa Tufanı ve kazanımları
Özgür-Der Üniversite Gençliği programlarına başladı!
Diyarbakır Özgür-Der Gençlik Çalışmaları başladı