"Recep Peker ile Stalin'in ruhu hortlamış ve Mehmet Uçum'da tecessüm etmiş adeta" 

Mehmet Uçum'un Hüda Par'ın "Kürt Meselesine İslami Çözüm Çalıştayı" ve çalıştaya katılanlara yönelik sarfettiği sözleri değerlendiren Kenan Alpay, "Recep Peker ile Stalin'in ruhu hortlamış ve Mehmet Uçum'da tecessüm etmiş adeta" dedi.

HAKSÖZ-HABER

Hüda Par'ın 15-16 Şubat’ta Diyarbakır’da düzenlediği "Kürt Meselesine İslami Çözüm Çalıştayı"na yönelik tartışmalar devam ediyor. Özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Başdanışmanı" sıfatını taşıyan Mehmet Uçum'un çalıştaya ilişkin sözlerine tepkiler sürüyor. 

Mehmet Uçum'un çıkışına bir tepki de Kenan Alpay'dan geldi.

Akit TV'de Y. Ozan Demir'in hazırlayıp sunduğu Derin Kutu programına katılan Kenan Alpay, diğer konuklar Ali İhsan Karahasanoğlu, Serdar Arseven ve Serdar Üsküplü ile birlikte çalıştayı ve buna yönelik tartışmaları değerlendirdi.

"Recep Peker ile Stalin'in ruhu hortlamış ve Mehmet Uçum'da tecessüm etmiş adeta" 

Kenan Alpay, HÜDA PAR’ın Kürt Çalıştayı’nı değerlendirirken Mehmet Uçum’un çalıştaya ve Kürt meselesine yönelik açıklamalarını eleştirdi. Uçum’un yaklaşımının analizden çok son derece saldırgan bir üslupla sarf edilmiş açık bir hakaret olduğunu belirten Kenan Alpay,  "Recep Peker ile Stalin'in ruhu hortlamış ve Mehmet Uçum'da tecessüm etmiş adeta" dedi.

Mehmet Uçum’un bu açıklamalarıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın danışmanı olarak değil de sanki Özgür Özel, Ümit Özdağ veya Müsavat Dervişoğlu'nun danışmanıymış gibi hareket ettiğini vurgulayan Alpay, "Uçum, Erdoğan'ın danışmanı ve memuru olarak değil ama Özgür Özel'in, Ümit Özdağ'ın veya Müsavat Dervişoğlu'nun danışmanı olarak böyle bir açıklama yapabilir ancak. Analiz yapmamış sürekli hakaret edip saldırgan bir tutum almış. Mehmet Uçum'un sözlerine en çok da Gülnaz Şırınga (Özlem Gürses) sahip çıkmış, bütün yeminli fanatik Kemalistler Mehmet Uçum'un söylem ve duruşuna sahip çıkıyorsa burada hastalıklı ve çarpık bir durum var demektir" dedi.

Yorum Analiz Haberleri

Yeraltından yükselen direniş
Gazze: Uzun süreli bir ateşkes mi, yoksa iki aşamalı bir ateşkes mi?
Dijital çağın fitnesi: Ahlak erozyonu ve zaman israfı
Yeni Alman hükümetinin soykırımcı İsrail politikasında bir değişiklik olur mu?
İslam’ın zengin tartışma mirası ve modernizmin dar bakışı