“Ramazan ve eğitim”

Bilgi ve Erdem Öğrenci Topluluğu öncülüğünde gerçekleştirilen Ramazan sohbetlerinin üçüncü gününde Dr. Öğrt. Üyesi Hüseyin Polat “Ramazan ve Eğitim” konulu sohbeti için İlahiyat Fakültesi Kubbealtı seminer salonunda ağırlandı.

Bilgi ve Erdem Öğrenci Topluluğu öncülüğünde, Kudüs öğrenci topluluğu ve Malatya ilahiyat vakfı işbirliği ile icra edilen hanımlara yönelik programın üçüncü gününde Dr.Öğrt. Üyesi Hüseyin Polat “Ramazan ve Eğitim” konulu sohbeti için İlahiyat Fakültesi Kubbealtı seminer salonunda ağırlandı.

Sunumuna ”Bizim kendimizi yetiştirmemiz gerekiyor. Özellikle bu topluluk vesilesiyle üstlendiğimiz görev ve sorumluluk ile bu ay ve ileriki dönemlere hazırlanmamız gerekiyor“ diyerek sözlerine başlayan Hüseyin Polat sözlerine İslam dini kadın ve erkeği çok fazla ayırmamıştır ve özellikle Müslüman kadının misyonu ve eğitimi oldukça önemlidir diyerek sohbetine şöyle devam etti: “Bu toplumda bir iddiamız varsa Müslüman kadının bu konuda bir hazırlık yapması gerekir. Bu hazırlığı 21. Asrin dayatmalarına göre değil Allah(c.c.) dan aldığımız mesajı pratige dökmek için yapmalıyız. Toplumun bizlere biçtiği bir bakış açısı varve kimse bu bakış açısının dışına çıkmıyor. Müslümanlar olarak Allah u tealanin bize yüklemiş olduğu sorumlulukları iyi araştırıp toplumun yönlendiricileri olmalıyız sözlerine devam eden Polat. Sohbetine “Her yeri kir içinde kalmış dünyamızın  bu gidişatından rahatsız olup kendimizi yetiştirirsek yarınlarda bu durumu düzeltme imkanına erişmiş oluruz” diyerek devam eden Polat bu sözler ile sohbetine son verdi.

Haber: Muhammed Olçay

Fotoğraf: Elif Engin

Etkinlik-Eylem Haberleri

Özgür-Der Gazze’de sıcak yemek ve temiz su dağıtımı gerçekleştirdi
Muşlu Müslümanlardan Gazze'ye destek eylemi
Aziz Mahmûd Hüdayi Vakfı Gazze’ye yardımlarını sürdürüyor
15 Temmuz Şehitler Köprüsüne Filistin bayrağı asıldı
Özgür-Der Gazze’de temiz su dağıtımını sürdürüyor