Provokasyona Rağmen Sınırlar Kalksın Dediler!

16 Temmuz Gençlik Hareketi, dün çıktığı sınır seferini Kilis Öncüpınar sınır bölgesindeki Türkiye-Suriye sınırında tamamladı.

16 Temmuz Gençlik Hareketi, dün çıktığı sınır seferini Ankara ve Gaziantep’ten katılımlarla 20 otobüs ve 40 özel araçtan oluşan kafile ile Kilis Öncüpınar sınır bölgesindeki Türkiye-Suriye sınırında tamamladı.

TEMEL MESAJ: SINIRLAR KALKSIN!

16 Temmuz Gençlik hareketi hakkında ilk günden bu yana ulusalcı kesimlerin başlattıkları karalama kampanyaları ve kimi çevrelerin ürettikleri komplo teorilerine rağmen provokatif çabaları boşa çıkartan gençlik hareketi temsilcileri,  “Sınırlar Kalksın!” “Suriye Halkı Yalnız Değildir!” “Birruh Biddem Nefdike Ya Der’a!”, “Halklar Kardeştir” sloganları eşliğinde sınırda konuşmalar yaptı. Adem Özköse ve Hakan Albayrak yaptıkları konuşmalarda sınırların yapaylığına dikkat çektiler ve tekrar ümmet bilincinin kazandırılması için bölgedeki devrimlerin birer imkan olduğunun altını çizdiler.

Yoğun katılımın gözlemlendiği yolculuk boyunca ciddi bir sıkıntıyla karşılaşılmazken, 16 Temmuz Hareketi’ni hedef gösteren ulusalcı çevrelerin çağrılarına bir grubun  uyduğu gözlemlendi. Kilis’te yaklaşık 2 bin kişilik kafile grubunun önünü kesmeye çalışan ve içlerinde bozkurt işareti yapan kişilerin de bulunduğu bir grup, son dönemde ülke içinde yaşanan çatışmaları bahane göstererek 16 Temmuz Hareketi’nin etkinliklerine izin vermeyeceklerini belirtti. Bunun üzerine Emniyet Güçleri grubun önünde barikat kurdu. Kafileyi sözle taciz eden grubun içinde bulunan kimi kişilerin Baas ve Esed lehine slogan atmaları ise dikkatlerden kaçmadı.
 
16 Temmuz Gençlik Hareketi çatısı altında buluşan 15’i aşkın İslami gençlik grubunun eylemi olaysız sona erdi. Kafile Gaziantep’e döndü.

Bülent Şahin Erdeğer / Haksöz-Haber

Etkinlik-Eylem Haberleri

Bursa’da Gazze nöbeti devam ediyor
Çocuklar "Hayat Namazla Güzeldir" sloganlarıyla yürüdü
Aksa Tufanı ve kazanımları
Özgür-Der Üniversite Gençliği programlarına başladı!
Diyarbakır Özgür-Der Gençlik Çalışmaları başladı