PKK/YPG'nin kaçırdığı çocukların anneleri protestolarını sürdürüyor

​​​​​​​Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG'nin işgalinde tuttuğu Haseke'nin Kamışlı ilçesinde "çocuk savaşçı" kadrosu için kaçırdığı kız çocuklarının anneleri ve yakınları, örgüt karşıtı protestolarını sürdürdü.

21 Kasım'da PKK/YPG'nin Haseke'nin Amuda ilçesinden kaçırdığı kız çocuklarının anne ve yakınları bugün de Kamışlı ilçesinde örgütü protesto etti.

Kamışlı'daki Birleşmiş Milletler (BM) ofisinin önünde planlanan gösteri, PKK/YPG'lıların BM ofisine giden yolları kapatması üzerine ilçe merkezindeki Ferman Hastanesi önünde düzenlendi.

Protestoya katılan bir yazar alıkondu

Göstericiler, "Çocuklarımız kurtuluşumuzdur", "BM, kaçırılan çocuklarımızın nerede?", "Küçük omuzlar sadece okul çantaları taşır" yazılı dövizler taşıdı.

Annelerin elindeki pankartları indirmeye ve protestoyu güç kullanarak dağıtmaya çalışan PKK/YPG'lilerin, protestoya katılan Şems adlı kadın yazarı alıkoyduğu öğrenildi.

Gösterileri takip eden Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (İKBY) merkezli yayın yapan Rudaw kanalının Kamışlı'daki ofisini basarak 6 çalışanını götüren PKK/YPG, farklı medya organlarına mensup 3 medya mensubunu daha alıkoydu.

Çocuklar, Haseke'deki kamplara götürülüyor

Daha önceki dönemlerde de Haseke'de çok sayıda çocuğu kaçırarak zorla silahlı kadrosuna katan PKK/YPG'lılar, ağustosta 5 ve 21 Kasım'da Haseke'nin Amuda ilçesinden 3 çocuk olmak üzere toplam 8 kız ve erkek çocuğu kaçırmıştı.

Aileler de kaçırılan çocuklarının serbest bırakılması için gösteriler düzenlemişti.

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) ve Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS), çocukları kaçıran PKK/YPG'yi yayınladıkları bildirilerle kınamıştı.

PKK/YPG, kaçırdığı söz konusu çocukları Haseke'deki sözde eğitim kamplarına götürüyor.

Suriye Haberleri

Özgür Suriye güçlerinden İran destekli fitne gruplarına operasyon
İşgalci İsrail Suriye'deki işgali protesto eden sivillere saldırdı
Suriye’den İran’a "kaos yayma" uyarısı
Halep'te "Geri Döndük Halep" kampanyası başlatıldı
Deyrizorlu gençler, çizdikleri grafitilerle Baas rejiminin izlerini siliyorlar