Patronun Sanal Tepkiye Tahammülü Yok!

Toprak Holding'de 50 iş arkadaşının işten atılmasına dünyanın en büyük sosyal paylaşım sitesi Facebook'daki sayfasına yazdığı ileti ile tepki gösteren A.P işten atıldı.

DİKKAT; işverenler sizi sanal ortamda da takip ediyor. Yazdıklarınıza dikkat edin her an işsiz kalabilirsiniz.

A.P'nin anlattığına göre, olay şöyle gelişti : "Toprak Holding AŞ bir buçuk yıl önce borçlarını ödeyemediği için Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredildi . Devlet güvencesinde işsiz kalmaktan kurtulduklarını sanan yönetim departmanında ( beyaz yakalılar ) çalışanlara bir gün ' bekleyin ' diye duyuru yapıldı. Müdürler tarafından çağrılan yaklaşık 50 kişinin işine son verildiği belirtildi. A.P ise ' şanslı ' gitmeyenler içinde yer aldığını öğrendiğinde grup başkanı olan kişiye , ' Neden çıkarıldılar ' diye sordu ve ' Bir pasta var . Biz bunu 150 kişi yiyoruz . Bunu 100 ' e indirdim ki ; o pastadan daha çok dilim düşsün ' cevabını aldı . Bunun üzerine , ' O zaman TMSF genelinde neden onlarca insanı işe aldınız ? ' diye sordu , ancak bu soruya cevap alamadı .

'SOKAKTA KALDILAR' DEDİ İŞİNDEN OLDU

İş arkadaşlarının işine son verilmesini haksızlık olarak gören A.P , bu durumu sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki sayfasının profil kısmına, " Toprak Holding hâlâ ayakta , kapanan satılan bir şey yok . Onca insan kış günü sokakta kaldı , bunların Allah'ı yok ! Eskiler az para ve işi bildikleri için çok iş yapıyor, yeniler az iş çok para alıyor" diye yazarak , işten çıkarılmaya tepki gösterdi .

A.P için bundan sonra tam bir " Facebook mobbingi " dönemi başladı . Aynı şirkette çalıştığı başka bir arkadaşı iletiyi amirlerine A.P'nin tabiriyle ' ihbar ' etti . Yani yine Faecbook üzerin den mesaj gönderdi . Amiri tarafından çağrılan çalışana önce ileti gösterildi , ardından ise savunma hakkı dahi tanınmadan " İşten istifa etmezsen , seni holdinge hakaret etmekten mahkemeye veririz " diye tehdit edildi . Grup başkanı da bu iletileri A.P'ye gösterdikten sonra , " O ' na biz çıkartmayalım sen kendin istifa et " diye konuştu . Ardından insan kaynaklarına çağrılan A.P'nin işinden aynlması istendi. İstifayı önce kabul etmeyen ardından ise , tehditler nedeniyle kabul ettiğini ve hiçbir hakkını alamadan işten atıldığını belirten A.P , yaşadıklarına isyan ediyor .

(Evrensel)

Haber Haberleri

Erdoğan'dan "Mustafa Kemal'in askerlerine": Siz bu kılıçları kime çekiyorsunuz?
"Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı atan teğmenlere soruşturma açıldı
İYİ Parti'de istifa depremi devam ediyor
“Baştaki sensin. Suçlu sensin!”
Erbaş: Müslümanlar, her şeyden önce kendi aralarında dostluğu ve işbirliğini güçlendirmeli