“Parola Boykot” tiyatro oyunu Erbaa ve Merzifon’da sergilendi

Erbaa Eğitim Bir-Sen ve Merzifon İHH Temsilciliklerinin organize ettiği “Bu Benim Meselem Değil, Parola Boykot” konulu tiyatro oyunu Vodvil Sahne ekibi tarafından Erbaa ve Merzifon’da oynandı.

Türkiye’nin birçok şehrinde oyun oynayan “Vodvil Sahne” ekibi “Bu Benim Meselem Değil, Parola Boykot” oyunuyla Erbaa ve Merzifon’da izleyicilerin karşısına çıktı. Burak Kılıç’ın yönetmenliğini ve senaristliğini yaptığı oyunun genel sanat yönetmenliğini sanatçı Seyfullah Şenel üstleniyor.

Vodvil sahne ekibi “Bu Benim Meselem Değil, Parola Boykot” konulu tiyatro oyununu ilk olarak Erbaa Belediyesi Ahmet Yenihan Kongre ve Kültür Merkezi’nde sabah ve akşam olmak üzere 2 defa oynadı. Sabahki oyun öğrencilere dönük düzenlenirken akşamki oyun halka açık olarak gerçekleşti. Oyuna katılımın yoğun oldu gözlenirken seyirciler göz yaşlarına hakim olamadı.

Gazze’de Yaşananlar Batının Maskesini Düşürdü

Vodvil sahne ekibi “Bu Benim Meselem Değil, Parola Boykot” konulu tiyatro oyununu ertesi gün Merzifon Belediyesi Akif Gülle Kültür Merkezi’nde oynadı.

Kuran-ı Kerim, sinevizyon gösteriminin ardından açılış konuşmasını gerçekleştiren Merzifon İhh Temsilcisi Ferdi Taşdemir, Merzifon İhh olarak Gazze’deki soykırıma karşı eylemler yaptıklarını, kermesler düzenlediklerini, maddi olarak yardım gönderdiklerini, kurban çalışması yaptıklarını belirterek bu çalışmalara destek verilmesi gerektiğini, elbette yapılanların yeterli olmadığını ancak küçük görülmemesi gerektiğini ifade etti.

Tiyatro oyununu da Gazze’yi unutmamak ve gündemden düşürmemek adına gerçekleştirdiklerini ifade eden Taşdemir, Gazze’de yaşananların  Batının gerçek yüzünü ortaya çıkardığını, bu soykırımdan gerekli dersleri çıkararak sorumluluklarımızı yerine getirmemiz gerektiğini belirtti.

Bu poşete kaç bebek sığar!

Şiir dinletisinin ardından oynanan oyun yoğun katılımla gerçekleşti. Anlamlı mesajların verildiği oyunda komedinin yanında duygusal anlar yaşandı.

Marka zincirleri tarafından esaret altına alınan insanların tedavi gördüğü hayali hastanede, Filistinli eski gazeteci Yasin’in hikâyesinin anlatıldığı oyunda izleyiciler gözyaşlarını tutamadı.

Gazze’de yaşanılan katliamları gündemden düşürmemek adına yapılan oyunda marka ürünlerin insanları adeta bağımlı hale getirdiği mesajı verildi.

Tiyatronun son sahnesinde Gazze’de yaşanılan acıları anlatan bölümde Yasin rolündeki oyuncunun elindeki poşetleri göstererek Gazze’de bebeklerinin cesetlerini poşete koyan anne babaları hatırlatarak “Bu poşete kaç bebek sığar!” söylemi yürekleri dağlarken, Siyonist zalimlere destek veren firmalara karşı boykotun Müslümanlar için vazgeçilmez bir sorumluluk olduğu hatırlatıldı.

Mescid-i Aksa’nın Özgürlüğe Kavuşacağından Şüphe Etmemeliyiz

Oyunun sonunda söz alan Seyfullah Şenel, tiyatroda Kudüs’ün fethi olan 1187 yılına vurgu yapılarak arka planda seyirciye birçok ince mesajların verilmeye çalışıldığını vurgulayarak İslam düşmanlarının sinema ve tiyatro yoluyla zihinsel algılarımızı etkilediğini, bu algıya karşı her zaman uyanık olmak gerektiğini, zalimlere karşı öfkemizi diri tutacak hareketin içinde olmak gerektiğini ifade etti.

Yıllardır yapılan eylemler neticesinde hayalini kurduğumuz Ayasofya nasıl camiye çevrildiyse bir gün de Mescid-i Aksa’nın da özgürlüğüne kavuşacağını vurgulayan Şenel, bu şuurla nesillerimizi yetiştirmenin önemini ifade etti.

“Vodvil Sahne” Tiyatro Ekibine hediye takdiminin ardından program sona erdi. 

Etkinlik-Eylem Haberleri

Özgür-Der, Gazzeli kardeşlerimizle paylaşmaya devam ediyor
İslam dünyasının geleceği; imkanlar ve zaaflar
Eğitim Bir Sen İstanbul 2 Nolu Şubede “İslami Şahsiyetin İnşası” kitabı ele alındı
“Yeni bağımlılık türleri ve bağımlılıkla mücadele”
Özgür-Der Gençliği, Halep'in Hıristiyan yoğunluklu bölgesinde ekmek dağıtımı gerçekleştirdi