Yayın hayatına devam eden Özgür Üniversiteli dergisi, yeni sayısında, bir dava adamı, bir şehit, bir önder olan Hasan El Benna'yı kapağa taşımış. Biyografi, röportaj, şiir, makale ve deneme yazıları ile yine dolu dolu olan dergi, genç okurlarıyla buluştu.
"Çiçekler solsa da tohumları yarınlarda yeşermeye devam edecektir."
Harmancı derginin giriş yazısında, "Bireyden Müslüman bir topluma doğru gelişen bir hareket fıkhı oluşturdu üstat, yürekten başlayan bir ıslah dalgası, mahalle mahalle, şehir şehir, ülke ülke büyüdü. İçine kapanık, dergâhlara sıkışmış, hayatın kenarında kalan anlayıştan sıyrılarak, emperyalist kuşatmaya ve onların yerel uzantılarına başkaldırdı" cümleleriyle Hasan El Benna ve "İhvani Müslimin" hareketine kısaca göndermede bulunuyor. Devamında gündemden kısa kesitler sunan Harmancı, yazısının sonunda dergi içeriği ile ilgili olarak kısa bilgiler veriyor.
Derginin bu ayki sayısında: Hasan El Benna'nın hayatını "İslam davetçisi: Şehit Hasan El Benna" biyografisiyle Metin Aldemir kaleme alırken, "Kapıyı Çalan Misafir"-"Şeyh Gazi Et-Tewbe", Betül Beyazyüz'ün çevirisiyle dergideki yerini almış.
Bu sayının söyleşi bölümünde Ramazan Kayan M. Ali Kaçmaz'a "Kardeşlik Bir Hobi Değildir" diye konuşuyor.
Dergide, Ahmet Malkoç, ''Yeni Bir Başlangıç'' öyküsüyle, okul yıllarında, "yeni bir başlangıç" ile hayatın kendisi için yeni başladığını, akıcı bir dil kullanarak dile getirmiş. ''Üniversitelerin En Müstesna İzbeleridir Onlar!''makalesiyle Mevlüt Uğurlu ise, hayatımızda mescidin önemli rolünden, ODTÜ üniversitesindeki mescit bulma ve kullanmanın zorluğundan ve tabiî ki bütün bunlara rağmen mücadelenin öneminden bahsetmiş.
"Selam olsun canını ve malını Rabbine satanlara!
Selam olsun karşılığında cenneti satın alanlara!"
Hıdır Apak, ''Amerikalı İslam Davetçisi: Şeyh Khalid Yasin'' makalesiyle, Şeyit Khalid Yasin'in hayatını anlatmış ve İslam davetini yüklenmek işinin öneminden bahsetmiş. ''Yiğit Olmanın Adıdır "Şehadet" makalesiyle Suat Yıldız, 'Şehadet' kavramını işlemiş. Mücahit Gökduman, ''28 Şubat Üzerine Bir Tahlil Denemesi'' ile bazı çeviri eserlerin uyandırdığı etki, dış dünyadaki gelişmelerin takibi ve bazı sistem içi mücadele süreçleriyle Türkiye'de 70'li yıllarda, bir tevhidi uyanış süreci yaşandığından ve bu süreçte, çok önemli kazanımların olduğundan bahsetmiş. Ayrıca 28 Şubat darbesinin gelişiminden ve son olarak da özeleştiri ve sonuçlar ile denemesini bitirmiş.
Musab Akdeniz, "Gece(de) yolculuk" öyküsüyle dergideki yerini almış. "Ölüm Kavramının Felsefeye Konu Olması (1)" makalesiyle Mirpenç Akşit, ölüm kavramını felsefi bir bakış açısıyla analiz etmiş. "Hayat aslında trajik bir olaydır. Çünkü bütün canlılar ölmeye mahkûmdur. İnsanın diğer canlılardan farkı, öleceğini bilen tek varlık olmasıdır" felsefesini hatırlatmaktadır.
"Ey iman edenler adaleti ayakta tutan doğru şahitler olunuz."(5/8)
"Suskunluğumuz" adlı makalesiyle M. Salih Eşiyok, suskunluğumuzu bozup hak için adalet için seslerimizi yükseltmemizi ve üzerimizdeki pası-kiri atmamızın gerekli olduğundan bahsediyor. M. Ali Kaçmaz, "Muhalefet- İktidar-Devlet Üçgeninde AK Parti" makalesiyle muhalefet, iktidar ve devlet kavramları arasında Ak Partinin gelişim sürecini 3 dönem üzerinden analiz etmiş. "Kusura bakmayın geç kaldım" denemesiyle İbrahim Ayaz, dergideki yerini almış.
Diyarbakır’daki JİTEM üssünde çıkan kafataslarını “Bastığın yerleri toprak diyerek geçme tanı” isimli bir yazıyla işleyen Zafer Burakmak, faili meçhullere kurban giden insanların kemiklerinin İçkale’de evlatlarına çiğnettirildiğine dikkatleri çekmiş.
"Yaşamak ülkende ama özgürce!"
Furkan Akdeniz, "Başlık yok" makalesinde yaklaşık olarak bir yılını dolduran Ortadoğu'da ve Kuzey Afrika'da yaşanan değişim süreçlerini, Türkiye'deki Müslümanların bakışı ve bunun sebeplerini değerlendirmiş."Uludere Katliamı ve Çifte Standart" makalesiyle Aysel Ayar Çarboğa, üzerinden aylar geçmesine rağmen Uludere'de yaşanan katliamı unutmayıp analiz etmiş. İsmail Çoktan, "Arap Baharı, Suriye ve Türkiyeli Müslümanlar" makalesiyle genelde Ortadoğu'da yaşanan gelişmelerden özel olarak da Suriye'de yaşanan gelişmeleri ve bu gelişmeler karşısında yapılan yorumları ve değerlendirmeleri analiz etmiş."(Post-) modern zamanlarda Var Ol(ama)mak II'' makalesiyle Kevser Beyazyüz dergideki yerini almış.
Bu sayının şiirleri ise "Direnişi Göğüsleyen Kelimeler" şiiriyle Hamza Şat, "Bir Zaman Kritiği" şiiriyle Necmettin Erek'e ait.
Haber: Ozan Ahras