Özgür-Der’in Genel İstişare Toplantısı Darıca’da Yapıldı

Özgür-Der temsilcileri 18. Genel İstişare Toplantısı için 4-6 Mayıs tarihlerinde Kocaeli’nin Darıca ilçesinde bir araya geldiler.

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde bulunan Basın İlan Kurumu tesisinde yapılan toplantı farklı il ve ilçelerdeki Özgür-Der şubelerinden ve irtibat içinde bulunulan kuruluşlardan temsilcilerin katılımıyla gerçekleşti.

İki gün süren programda toplam beş başlık altında oturumlar gerçekleştirildi. Yapılan forumlarda Türkiye ve dünya gündemi değerlendirildi. Gelişmeler karşısında İslami camiaların tavır ve tutumları müzakere edilerek İslam dünyasındaki başlıca meseleler; iktidarla ilişkiler; seçim süreci; eğitim vb. alanlarda öne çıkan sorunlar karşısında durum tespitleri yapıldı, çözüm önerilerinde bulunuldu.

Ramazan Çelikal, Kenan Alpay ve M. Ali Kaçmaz'ın yöneticilik yaptığı oturumların tamamı forum şeklinde gerçekleştirildi.

5 Mayıs Cumartesi günü 10-13 saatleri arasında gerçekleştirilen “İç İşleyişimiz, İlişki ve İrtibatımız” ana başlıklı birinci oturumda “Bir Yılın Muhasebesi: Neler Yaptık? Daha İyi Nasıl Yapabilirdik? (Dersler, Etkinlikler, Eylemler ve Birbirimizle İletişimimiz)”; “Avantajlarımız ve Dezavantajlarımız; Hatalarımız, Eksikler ile Zaaflarımız ve Olumluluklarımız” ve “Yardım Faaliyetleri” başlıkları altında forumlar yapıldı. Musa Üzer, Şefik Sevim ve Serdal Benli’nin kısa sunumlarıyla gerçekleştirilen bu oturumlarda ilgili meseleler çeşitli açılardan değerlendirme ve müzakerelere tabi tutuldu.

Aynı gün 14:30-17 saatleri arasında gerçekleştirilen “İslami Camia İle İlişkilerimiz, Sorunlarımız Ve Sorumluluklarımız” başlıklı oturumda ise Özgür-Der şube ve temsilciliklerinin kendi yerellerindeki çeşitli kurum ve kuruluşlarla olan ilişki ve irtibat biçimleri muhasebe edildi. İlişkilerin amaç ve hedeflerinin ne olması gerektiği sorusunun muhasebe edildiği ve mevcut durumun değerlendirildiği bu oturumlarda ayrıca Türkiye’de 15 Temmuz sonrası süreçte karşılaşılan zaaflar ve bu bağlamda yaşanan hak ihlalleri masaya yatırılarak adil şahitlik ile görevlendirilmiş İslami kesimlerin mağduriyetler karşısındaki tutum ve yaklaşımları tartışmaya açıldı. “Çeşitli Kurum Ve Kuruluşlarla İlişki Ve İrtibatlarımızın Gözden Geçirilmesi” ve “İslami Yapılara Ve Şahsiyetlere Yönelik Takibat Ve Yargılamalar Sorunu” alt başlıkları altında gerçekleştirilen oturumlarda Bahadır Kurbanoğlu ve Celal Kurşun’un çizdiği çerçeve üzerinden forumlar yapıldı.

18-20 saatleri arasında gerçekleştirilen günün son oturumunda ise “Sorunlar-Tartışmalar” başlığı altında Bülent Gökgöz, Tuncay Yerlikaya ve Metin Demir’in kısa sunumlarıyla “Hukuki İhtilaf Ve İhlaller”, “Eğitim Sistemi Ve Gençlik Tartışmaları” ve “Kürt Sorununda Gelinen Aşama” gibi meseleler konuşuldu.  

6 Mayıs Pazar günü 10-16 saatleri arasında gerçekleştirilen oturumlarla programa devam edildi.

“Aktüel Gündem ve Sabit Sorumluluğumuz” başlığı altında 24 Haziran Seçimleri ve Ortadoğu’daki mevcut durum ekseninde iki forum gerçekleştirildi. Kenan Levent ve Zafer Ergat’ın sunumları üzerinden müzakerelerin yapıldığı bu oturumun ardından yeni dönem faaliyet planlaması bağlamında faaliyet teklifleri ve tavsiyelerde bulunuldu.

Program çekilen aile fotoğrafıyla sona erdi.

Etkinlik-Eylem Haberleri

Kahramanmaraş'ta Şehitler Gecesi düzenlendi
Muş’ta “Neyi, niçin, nasıl okumalı” semineri yapıldı
Siyonist işbirlikçisi Coca-Cola fabrikası Bursa'da protesto edildi
Gazze nöbeti Saraçhane’de: Direniş sürüyor, dayanışma da sürecek!
Open Refah grubu İstanbul'da Gazze eylemi yaptı