Özgür-Der Üniversite Gençliği programlarına başladı!

​​​​​​​Özgür-Der Üniversitesi Gençliği, dönemin ilk programını Talha Kılıç'ın moderatörlüğünde Hülya Şekerci ve Musa Üzer'in katılımıyla gerçekleştirdi.

"Gazze Direnişi ve Kampüslerdeki Sorumluluğumuz" başlıklı program Rami Kütüphanesi’nde düzenlendi.

Üniversite Gençliği olarak yapılan ve dönem içerisinde yapılacak faaliyetleri aktaran Kılıç, Müslüman öğrenciler olarak gerek üniversitelerde gerek üniversiteler dışında sorumluluklarımız bulunduğunu hatırlatarak; “Bizlerin üzerine düşen sorumluluklar için üniversiteler birer hareket alanıdır” dedi. 

Hülya Şekerci’nin değerlendirmeleri ile devam eden programda Şekerci, 28 Şubat sürecinde yaşanan sıkıntılı günleri hatırlatarak; günümüzde Filistin davamızı kampüslerde haykırmanın çok daha mümkün hale geldiğini aktardı. 

Kimliksel sınırların her geçen gün giderek daha da flulaştığı bir dönemde yaşadığımızın altını çizen Şekerci; “Üniversite öğrencilerinde kimliksel sorunlar bu kadar artmışken Filistin davası bizim için kimlik belirlemede çok önemli bir mihenk taşıdır. Filistin halkının gerçekleştirdiği destansı direniş, bizlerin birçok olayı ve olguyu Müslümanca değerlendirmemizi sağlıyor." dedi. 

“İnsanlar bazen eylemlerin gerekliliğini ve önemini sorguluyor. Ancak bir eyleme katılmamız her şeyden önce bizi inşa ediyor. Müslümanlar olarak bir araya geliyor ve dayanışma içerisinde birbirimizi yeniliyoruz. Arkadaşlar şunu unutmayalım Filistin'in bize değil, bizim Filistin'e ihtiyacımız var." ifadeleriyle sözlerini sonlandırdı. 

Sözü devralan Musa Üzer, modernizmle birlikte gelinen süreçte insana hiç olmadığı kadar hedonizmin ve kimliksizliğin dayatıldığı bir süreçte yaşadığımızın altını çizen Üzer; "Hevesin, arzunun, müphemliğim insana kimlik olarak dayatıldığı bir evredeyiz ve bu evredeki en savunmasız kuşak gençliktir. Bu yeni felsefede aile, eğitim, ibadet aklınıza gelen her konuda belirleyici unsurun insan olması, kişiyi komşularından, akrabalarından, arkadaşlarından ayırıyor. Bu açıdan Müslüman gençler olarak biz bu felsefeye meydan okumakla yükümlüyüz." sözleriyle Gazze'nin bizi bu meydan okumaya davet eden bir unsur olduğunu belirtti. 

Bu süreçte gençler üzerine düşen sorumluluklardan bahseden Üzer, "Sizin sorumluluğunuz, modernleşme sürecinde yaşanan sorunlara karşı sürdürülen mücadelede doğru mevzilenmek ve Müslümanlarla birlikte olmaktır. Bizim kendimizi kurtarmak için taşıyıcı rolünü üstlenmemiz gerekiyor." diyerek sözlerini noktaladı. 

Program katılımcıların sorularının ardından sona erdi.

Etkinlik-Eylem Haberleri

Çocuklar "Hayat Namazla Güzeldir" sloganlarıyla yürüdü
Aksa Tufanı ve kazanımları
Diyarbakır Özgür-Der Gençlik Çalışmaları başladı
Ali Emre: “Gazze’nin bize değil, bizim Gazze’ye ihtiyacımız var”
Saraçhane'de eller Gazze için semaya kalktı: Lübnan halkının yanındayız!